Творци от Велико Търново се включват в инициативата "Надежда назаем"

  • 23 ноември 2020 14:21

  • 229
  • 0
Творци от Велико Търново се включват в инициативата "Надежда назаем"
© pixabay

Творци от Велико Търново се включват в инициативата "Надежда назаем", организирана от най-старото великотърновско читалище "Надежда -1869", съобщи за БТА секретарят на читалището Виолета Белчева.

В една от залите на културната институция е обособено импровизирано студио, в което знакови личности от културния и обществен живот на града споделят своите размисли за промените и перспективите пред хората в COVID-ситуацията.

Инициативата се реализира със съдействието на ученическата телевизия "TeenTV" при Профилирана Хуманитарна гимназия "Св.св.Кирил и Методий" във Велико Търново. Нейните възпитаници, под ръководството на учителя Захари Мишев, снимат и монтират видеоматериалите, които после публикуват в Youtube.

Вицепремиерът Николова връчи награда ИКАР на режисьора Никола Петков

Първият посланик на надеждата е поетът Здравко Пеев - един от учредителите на Сдружението на литературните дейци "Света гора" и ръководител на клуб "Главна буква" към читалището. През следващите дни свои мисли ще представят творците Светлоблагина Андреева, Ружа Велчева, Снежана Иванова, проф. Сава Василев, Елица Кръстева, Кънчо Атанасов, Елена Чамуркова и Владимир Шумелов.

Творците с техните размисли дават пътя на надеждата, а хората, които ги слушат сами ще намерят вратата в тази трудна ситуация, отбеляза Виолета Белчева, като уточни, че инициативата ще продължи да привлича съмишленици.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини