Социални центрове в Разград получават лаптопи и техника от общината

  • 17 ноември 2020 15:42

  • 169
  • 0
Социални центрове в Разград получават лаптопи и техника от общината
©

Социални центрове в Разград ще получат лаптопи и техника от общината, съобщи заместник-кметът Руска Вътева, предаде БТА.

Техническите устройства са осигурени с финансиране от Фонд "Социална закрила". Общата стойност на отпуснатата помощ е 12 300 лева. Със средствата са закупени 16 преносими компютъра, четири мултифунционални устройства и четири рутера за учащите деца. Оборудването е разпределено по приоритет образователна насоченост на децата, настанени в резидентните социални услуги.

В Комплекса от Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания е оборудвана зала, в която ще бъдат поставени два от закупените лаптопа, едно мултифункционално устройство и рутер. Техниката ще бъде в помощ при провеждането на индивидуалното образование на потребителите, записани в масово училище.

Комплексът от Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания е социална услуга, която се състои от три отделни самостоятелни услуги, от които две от тях на един административен адрес, а третата е на друг. В две от услугите са обособени отделни зали за всяка една от социалните услуги, като във всяка зала ще бъдат поставени индивидуално по пет лаптопа, по едно мултифункционално устройство и по един рутер. Устройствата ще бъдат в помощ на потребителите при провеждането на онлайн обучение по определения график за учебните занятия.

Нови компютри и таблети са получили деца, лишени от родителска грижа в Попово

В третата къща, която е част от комплекса, е оборудвана зала, в която ще бъдат поставени четири лаптопа, мултифункционално устройство и рутер, които да бъдат в помощ на децата при провеждането на обучението им, каза Вътева. Тя допълни, че цялото оборудване се предвижда да бъде предоставено на Центровете през следващата седмица.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини