Нови компютри и таблети са получили деца, лишени от родителска грижа в Попово

  • 16 септември 2020 16:53

  • 318
  • 0
Нови компютри и таблети са получили деца, лишени от родителска грижа в Попово
© Pixabay

Нова компютърна техника са получили деца, лишени от родителска грижа в Попово. Те са им раздадени от общинското ръководство по повод първия учебен ден, съобщиха от кметството.

По спечелен проект от Община Попово пред Фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика безвъзмездно са предоставени средства, с които е закупена техника, необходима за обучението на децата, настанени в социални услуги.

Общо 26 ученици от 1 до 12 клас са били зарадвани от кмета на община Попово Людмил Веселинов, който лично им е връчил техниката. Децата са настанени в "Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания" и "Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания".

Дават нови лаптопи на 111 деца от социалните услуги в община Пловдив

Децата на Попово, лишени от родителски грижи и настанени в социална услуга, заслужават осигуряването на равни условия за навлизане и присъствие в динамичната напоследък образователна среда, което ще стане възможно благодарение и на получените преносими компютри и таблети, допълват от администрацията.

Последвайте канала на

Novini.bg
318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини