Проф. Константинов се засегна от критиките на лекарите: Аз казвам ли им как да си вършат работата?

  • 12 ноември 2020 19:38

  • 2774
  • 4
Проф. Константинов се засегна от критиките на лекарите: Аз казвам ли им как да си вършат работата?
©

Така както аз няма да се изказвам за това какво трябва да правят практикуващите лекари, така и те да не се занимават с това, което правят програмистите и да оценяват тяхната работа. Това заяви в интервю за "Фокус" проф. Михаил Константинов, председател на борда на директорите на "Информационно обслужване" по повод обвиненията, че дружеството е подвело личните лекари заради електронните направления.

Той отрече тези твърдения и ги определи като неверни.

Интегрираната система е готова, но за да бъде вкарана в действие, са необходими няколко формални стъпки, обясни той.

Лекарите в София искат алгоритъм за PCR тестове и кабинети за COVID-19

,,Първо – да бъдат допълнени номенклатурите в тази система. Това са списъци за дейности, за кодове, за лекарски специалности и т.н. Това ще стане в момента, в който го получим от Министерство на здравеопазването, и то бъде имплементирано в системата, тя се бъде готова за експлоатация. Другото обаче, което е много важно, е, че да се задейства тази система, трябва да се подпише анекс към Националния рамков договор между Националния съвет на НЗОК и Българския лекарски съюз. Без това няма как да заработи системата'', уточни експертът.

Проф. Михаил Константинов апелира двете организации да седнат и да подпишат анекса. По негова прогноза интегрираната система ще заработи до няколко дни.

Последвайте канала на

Novini.bg
2774 4

Коментари 4

Добави коментар
Ами

2020.11.12 | 22:06

4
Според мен е дошло време ИТ специалистите да се намесят активно за решаването на проблема с вирусите. Напълно съм сериозен имайки предвид че вирусите са носители на информация.А докторите наблягат на статистическата информация и твърде малко на солидните медисински действия.
Кирчо

2020.11.12 | 21:34

3
Константинов хайде стига с твоите брътвежи, ясно е че си пъелен тъпак! Млъкни и не се излагат повече! Цървул.
А бе фъфлещият...

2020.11.12 | 21:02

2
Ама ти верно ли си бил специалист по...- Фсичкология...!На всяка манджа-мерудия...,на всяко гърне- похлупак...!Ай стига вече-омръзна ни да ни фъфлиш и плюнчиш от всевъзможни тв студия...!Стига си лизал на Бойко разните му там анатомични части...
Левтер

2020.11.12 | 20:16

1
Ей няма такъв нагаждач като този!Нищо добро няма да произлезе от този индивид!

Добави коментар

Водещи новини