Пловдив получава близо 17 милиона лева за изграждане на образователна инфраструктура

  • 10 ноември 2020 10:07

  • 204
  • 0
Пловдив получава близо 17 милиона лева за изграждане на образователна инфраструктура
©

Пловдив получава близо 17 милиона лева за изграждане на образователна инфраструктура, това съобщи зам.-кметът по образование Стефан Стоянов. Той поясни че от подадените общо 11 проекта по националната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски градини и училища са одобрени за финансиране за 7 обекта.

Проектните предложения са на обща стойност 16 817 000 млн. лева. Средствата се отпускат по Програмата на правителството за нова образователна инфраструктура, която стартира през юни с индикативен бюджет за всички общини 140 млн. лв. и с продължителност две години.

С държавните средства е бъдат изградени две нови детски градини съответно в районите "Тракия" и "Южен". Две детски градини ще бъдат преустроени и пристроени, за да се обособят нови групи, ще бъде изградена пристройка и към Детска ясла щ 19 за две нови групи. Сред одобрените проекти са още изграждане на нова сграда на ОУ "Княз Александър I", ремонт и реконструкция на корпус на СУ "Константин Величков" и пристрояване на съществуваща сграда към Професионалната гимназия по електротехника и електроника.

Последвайте канала на

Novini.bg
204 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини