"Шалом": Солидарни сме с с общността във Франция

Солидарни сме с с общността във Франция и заставаме срещу радикалния екстремизъм заедно с хората от Ница, с всички католици и със семействата на жертвите. Това подчертават от Организацията на българските евреи у нас "Шалом". Поводът е атентатите във Франция през последните седмици.

Последното кърваво нападение е от преди ден, когато мъж спретна клане в каталическа църква в Ница. Французите са в шок, а властите засилиха степента на сигурност. На този фон продължава напрежението между Франция и Турция, а в Близкия изток обявиха бойкот на всякакви френски стоки.

ЕАЦС на Цветанов подкрепи Франция след терористичните атаки

"В деня, в който честваме еврейската годишнина от убийството на Ицхак Рабин, напомняме част от последната му реч: „Пътят на мира е за предпочитане пред пътя на войната", се казва още в позицията на "Шалом". 

Коментари

  1. 2020.10.30 | 17:00
    Не само шалом, салом ит.н. но всички хора са солидарни с невинните жертви. Уважавам всички хора независимо от религията, етноста и цвета на кожата им. Но странно как евреите в целия свят афишират техните позиции най вече по политически причини, а не от хуманна гледна точка, но от друга страна мълчат когато Израел уби и убива ежедневно хиляди невинни палестински деца и възрастни само и само защото се борят с камъни или протести срещу окупацията на палестна и на нейно място е създадена еврейска държава!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет