Екатерина Захариева изрази солидарност с Франция след нападението в Ница

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на поднесе съболезнованията си по повод трагичния атентат в Ница в телеграма до своя френски колега Жан-Ив Льо Дриан.

„Дълбоко съм шокирана от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани. Този акт на омраза, отнел живота на невинни хора, е посегателство върху нашите споделени ценности и граждански свободи“, пише Захариева.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на изрази солидарност с Франция, като допълни, че няма кауза, която да оправдава терора.

„Заедно, България и Франция, ще продължим да работим усилено срещу разпространението на всяка форма на екстремизъм и омраза. Наш общ дълг е да защитим върховните човешки ценности - свобода, достойнство и  справедливост“, подчерта Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в телеграмата до Жан-Ив Льо Дриан.

Коментари

 1. 2020.10.30 | 10:46
  Никой няма право да убие никого независимо от религията, етноста и цвета на кожата му. От друга страна що "Шарли ебдо" не различава между свободата на словото и религиозната обида, постоянно накърнява религиозните чувства на мюсюлманите и по този начин провокира фанатиците!
 2. 2020.10.29 | 21:44
  Франция иска да определя правилата и да се подиграва с държавите.Макрон се подигра и с България като унищожи транспортния бизнес в България. След това с Меркел принудиха България да приюти хиляди африканци и мюсюлмани от Азия.Сега Макрон се подиграва с мюсюлманите с карикатура на Мухамед. Ако мюсюлманите направят карикатура на Господ как монахини му правят свирки, тогава Макрон и християнския свят няма да бъдат безразлични.Има поговорка: не прави на хората това което не искаш да правят на теб.
 3. 2020.10.29 | 20:26
  KROASAN
 4. 2020.10.29 | 20:01
  Що "Шарли ебдо" не различава между свободата на словото и религиозната обида, постоянно накърнява религиозните чувства на мюсюлманите и по този начин провокира фанатиците!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет