Продължават противоепидемичните мерки за ограничаване на вирусната зараза в Габрово

  • 27 октомври 2020 12:21

  • 254
  • 0
Продължават противоепидемичните мерки за ограничаване на вирусната зараза в Габрово
© getty images

Противоепидемичните мерки за ограничаване на вирусната зараза в Габровска област продължават до 14 ноември. Заповедта е на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Николай Пенчоков и е свързана нарастващата заболяемост в страната и в региона. Това съобщиха от РЗИ.

Двайсетдневните ограничителни мерки се отнасят до създаване на организация за преминаване към дистанционна форма на работа на работници и служители, където това може да се приложи, а при невъзможност трябва да има дистанция от 1,5 метра между работниците и служителите, а те да работят с маски. В обществените и търговските обекти за услуги няма да се допускат хора без маски, а отстоянието между тях е 2,5 метра. Дезинфекцията на обектите трябва да се извършва най-малко четири пъти дневно.

Абсолютен COVID-рекорд в България! 2243 нови случая само за денонощие

Ограничават се масовите събития на открито и закрито - като празници на населени места, сборове, панаири, а личните и семейните празненства на закрито трябва да са до 30 души, и до 50 души - за семинари и конференции. Културните и развлекателните събития могат да попълват местата си до 30 на сто, а посетителите трябва да носят маски или шлемове.

Със заповед на областния управител Невена Петкова посещенията в дискотеки, нощни барове и други нощни заведения са забранени до 2 ноември.

След двуседмичното дистанционно обучение на учениците от четвърти до дванайсети клас, заради заразени педагози, сега в училището "Райчо Каролев" занятията са присъствени. На дистанционно обучение - заради висок процент ученици с грипоподобни симптоми, до 29 октомври премина и габровската природоматематическа гимназия.

 

За периода 23-25 октомври в РЗИ-Габрово има 52 потвърдени случая на COVID-19, като 15 от новите случаи са сред персонала и потребителите на Дневния център за стари хора в Дряново.

Последвайте канала на

Novini.bg
254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини