Пловдив кандидатства за 26 млн. лева държавно финансиране за четири ключови пътни проекти

  • 22 октомври 2020 14:09

  • 285
  • 0
Пловдив кандидатства за 26 млн. лева държавно финансиране за четири ключови пътни проекти
© Булфото (архив)

Пловдив кандидатства за държавно финансиране на четири ключови пътни проекти, съобщиха от пресцентъра на общината след среща на кмета Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Обектите са на обща индикативна стойност 26 милиона лева, като три от тях са пряко свързани с пътната връзка "Модър -Царевец". Целта им е да подобрят уличната инфраструктура и да облекчат трафика в града, като за всички тях има напълно готови проекти, уточнява Димитров, цитиран в съобщението.

Кметът е изразил надежда да бъде подкрепен, тъй като, по думите му е ясно, че само със средства от общинския бюджета тези обекти трудно могат да бъдат реализирани. С цел облекчаване на трафика в центъра на града ще се реализира пробива под Водната палата, за който има готов проект за кръстовище на две нива на стойност 9 милиона лева, припомня Димитров.

Община Пловдив монтира обществени дефибрилатори на осем места в града

Извън тези обекти, кметът е съобщил, че във връзка с изграждането на Южния обходен колектор, ще започне и ремонтът на бул. "Александър Стамболийски" в район "Южен" и разширяване на неговия габарит.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини