Иван Велков: Цените на жилищата са нормални и приемливи

  • 24 април 2012 08:54

  • 844
  • 0
Иван Велков: Цените на жилищата са нормални и приемливи
©

„Сигнали че цените на имотите падат има от близо година“. Това каза пред Нова телевизия Иван Велков, председател на националното движение „Недвижими имоти“.

Според него този, който е сигурен, че има нужда да купи жилище, сега може по-лесно да вземе това решение, тъй като изборът и качеството са все по-нормални и по-приемливи.

По данни на Националния статистически институт цените на имотите падат в северозападна България, но в София вървят нагоре. Според експертът това може да бъде обяснено с миграционните потоци. „Този отлив на икономически активни хора се отразява и на активността на пазара на имоти, както и на средните цени“. Според него качественото ще става по-лесно продаваемо.

По думите на Велков се търсят вече построени апартаменти. „В статистиката на НСИ не влизат новопостроените жилища. В големите градове цените растат заради качеството на жилищата“, каза той.

По-голямата част от населението живее в панелки - около 3 млн. българи. На въпрос какво ще се случи с тези блокове и защо те продължават да поевтиняват Велков отговори, че панелните жилища рядко се предлагат и рядко се купуват. „Има сериозна активност от страна на държавата за саниране на тези жилища и се надяваме това да подобрят голяма част от сградите“, сподели експертът.

Последвайте канала на

844 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини