Кампанията "Бъди войник" за първи път в Самоков

  • 09 октомври 2020 15:25

  • 782
  • 0
Кампанията "Бъди войник" за първи път в Самоков
© Булфото (архив)

За първи път събитие от информационната кампания на Министерството на отбраната за популяризиране на военната професия "Бъди войник" ще се състои в град Самоков, съобщиха от Министерството на отбраната. Това е осмият град от тазгодишното издание на кампанията /след старта ѝ на 25 септември в Добрич, събитията в Казанлък, Бургас, Тутракан и информационните борси в Карлово, Пловдив и авиобазата "Безмер"/.

На 12 октомври ученици от средните училища в общината, както и граждани и гости на града, ще могат да се информират за спецификите на професията на военнослужещия. Експерти от Централното военно окръжие ще представят актуалните конкурси за вакантни длъжности във Въоръжените сили, условията и сроковете за кандидатстване. На площад "Захарий Зограф" ще бъдат представени видовете въоръжени сили, оборудване и техника, с които боравят военнослужещите.

Интересуващите се от военна кариера ще могат да зададат своите въпроси за нея директно на хората в униформа. Военнослужещи от Сухопътните войски ще представят образци на военна техника и въоръжение. Военнослужещи от Специалните сили /Съвместното командване на специалните операции/ ще направят показ на бойни умения и ще покажат колко са важни физическата издръжливост, психическата устойчивост и натренираността при изпълнение на задачите.

Националната информационна кампания "Бъди войник" през 2020 г. започва от Добрич

Сред целите на кампанията "Бъди войник" е и принос към родолюбивото възпитание на българската младеж, досег до основни ценности, с които се свързва Българската армия, отбелязват от военното ведомство.

Своеобразен комплимент към самоковската общественост е концертът на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. В него ще прозвучат вълнуващи военни маршове и любима българска музика.

Последвайте канала на

Novini.bg
782 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини