Осем деца с увреждания ще живеят в защитено жилище

  • 23 април 2012 13:49

  • 695
  • 2
Осем деца с увреждания ще живеят в защитено жилище
©

Осем деца с различни физически и психически увреждания ще живеят в защитеното жилище, което ще бъде построено в Айтос, съобщи днес кметът на града Васил Едрев.

Проектът все още е в третия месец от своето осъществяване и ако всичко върви по план, изграждането ще започне през юли или август, информира Дарик.

На площ 375 квадратни метра жилището ще съдържа шест спални, всекидневна, кухня с кът за хранене и помещение за персонала. За него е предвиден и двор. Обитателите няма да бъдат от домовете в Кошарица и Искра, а от цялата страна, уточни шефът на „Социално подпомагане” в Бургаска област Тони Костова.

След построяването и началото на нейното функциониране, къщата ще бъде финансирана още една година, нно вече по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, след което постепенно ще премине на държавна издръжка. Такива като нея ще бъдат изградени и в Поморие, Созопол, две в Карнобат и пет в Бургас.

Последвайте канала на

Десислава Станева
695 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gbj

2012.04.23 | 15:57

2
Към по-горния коментар, това е строеж на защитено жилище, което е чудесно, за този тип жилища даже бих казала че 8 са повече от обикновено (напр.6) , но не мсиял че кв. м . са правилно посочени е включен и дворът, както и да е радвам се все пак, че тези деца ще могат да живеят в по близка до семейната среда.

2012.04.23 | 15:51

1
И колко ще струва това архитектурно постижение можещо да поеме невероятния брой ( 8 деца ) от цяла България? Вероятно колкото 7 етажен хотел, все пак е на морето. Крадливи боклуци.

Добави коментар

Водещи новини