Вицепрезидентът: Имаме задължение пред Антон Дончев да продължим размисъла за разделното време

„Акад. Антон Дончев е българският покорител на словото, затова той ще пребъде, ще го четат поколенията след нас. А ние всички имаме едно задължение – да продължим диалога и философския размисъл за разделното време. Дали ще можем да преодолеем разделението помежду ни и в душите ни, или това ще остане само блян.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , откри в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ изложба, посветена на 90-годишния юбилей на акад. Антон Дончев. Акценти в експозицията са първото издание на „Време разделно“ от 1964 г., ръкописът на романа и негови преводи.

Вицепрезидентът определи „Време разделно“ като роман – излята песен, тъй като няма нито една поправка в ръкописа, и изтъкна международната слава на Дончевото творчество

. „Благородно задължение е на нашите сънародници зад граница непременно да имат в библиотеките си поне по една от творбите на Антон Дончев“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът благодари на инициативния комитет за поканата честванията на 90-ия юбилей на писателя да се проведат под неин патронаж. „Благодаря на всички сърцати хора, с които бяхме убедени, че тази достолепна годишнина не може да бъде отбелязана само с едно събитие“, заяви вицепрезидентът Йотова.

На 14 септември, на рождения ден на акад. Дончев, Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , го удостои с почетния плакет на вицепрезидента за огромния му принос към развитието на българската култура и духовност.

 

Коментари

  1. 2020.10.01 | 19:48
    Инициатора на Разделното време е Румен Радев, Йотова му е подгласник, всяка идея произлязла от комунисти може да е с фатални последици. Тези хора не бива да се добират до властта, тогава ще стане страшно!!!
  2. 2020.10.01 | 18:55
    Текезесарка
  3. 2020.10.01 | 18:07
    Кауна заприличва на Гьобелс, само дето е по гнусен от него. След като започна да политиканства по каунски и в университета, където по конституция е забранено, но явно не и за един малоумен каун...
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет