Вицепрезидентът Йотова откри учебната година в село Добромирка

  • 15 септември 2020 15:28

  • 631
  • 4
Вицепрезидентът Йотова откри учебната година в село Добромирка
© Пресцентър Президентство

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , откри новата учебна година в Основно училище "Христо Ботев" в село Добромирка, община Севлиево. В условията на епидемия от COVID-19 селото посреща първия учебен ден без вода и без покритие на мобилните оператори, съобщиха от президентския прессекретариат.

С огромен ентусиазъм и отдаденост учителите и директорът Йорданка Георгиева възпитават и обучават 45-те ученици, които са с нисък социален статус и затруднения при обучението. Г-жа Георгиева сподели трудностите в процеса на дистанционно обучение. Поради липсата на електронни устройства осемте учители, двама от които са и медиатори, са разнасяли в месеците на карантина по домовете на децата листове със задачи. "Въпреки трудностите се опитваме да се справяме. Нямаме отпаднали ученици. Имаме и различни занимания по интереси", заяви директорът. Вицепрезидентът Йотова подчерта, че в тези условия дистанционното обучение е абсолютно неприложимо.

Книги на български автори на издателство "Захарий Стоянов" подари Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на училището. Друг нетипичен подарък учениците получиха за първия учебен ден – вода. От 30 години село Добромирка, което се намира в центъра на България, има проблем с водоснабдяването. По думите на жителите на селото през годините от страна на местните власти получават само обещания за разрешаване на проблема, но без реален резултат.

Румен Радев: Нужна е нова политика в образованието, не става само с увеличение на учителските заплати

Село Добромирка, в което живеят малко над 600 души, е откъснато от света, няма и нормално покритие на мобилните оператори, липсва постоянна медицинска грижа и полиция. На този фон има функциониращи училище и детска градина, читалище, както и дом за възрастни хора.

Вицепрезидентът пое ангажимент да потърси отговорните институции за разрешаването на проблемите.

Всяко българско дете заслужава равен старт в живота, а той започва с достъпа до образование. Това заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на тържеството за откриването на новата учебна година. На учениците вицепрезидентът пожела да бъдат здрави, усърдни и упорити, а на учителите – сили и кураж. На родителите Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , благодари за подкрепата и любовта, без които мисията на учителя не би била възможна.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
631 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ilian6e

2020.09.15 | 19:00

4
namali pluskaneto................za da si po xaresvana................
ilian6e

2020.09.15 | 19:00

3
namali pluskaneto................
Ruslan

2020.09.15 | 16:19

2
Partizanite teroristi v deistvie. Obokaliat palanki, shte izlizat v nelegalnost. Drugade ne gi iskat chervenite boklutsi. I vapreki tehnite sabotaji Balgaria shte uspee.
И тая е селянка като Фатмака

2020.09.15 | 15:51

1
Марш от София по родните ви паланки!

Добави коментар

Водещи новини