Бившият кмет на Банско Георги Икономов остава в Общинския съвет като независим

30 септември 2020 11:55

Бившият кмет на Банско Георги Икономов остава в Общинския съвет като независим
© Булфото (архив)
261 0

На редовна сесия на Общинския съвет в Банско бившият кмет Георги Икономов, който вече е част от партия "Републиканци за България" обяви, че остава в местния законодателен орган като независим съветник.

Георги Икономов беше водач на листата на партия ГЕРБ и кандидат за трети мандат като кмет на Банско на изборите миналата година. След като стана част от новия политически проект на Цветан Цветанов, от местната организация на партията излязоха с декларация, в която настояваха той да напусне местния законодателен орган.

На сесията Икономов обяви, че остава в местния парламент като независим съветник. Едва днес останалите петима съветници от ГЕРБ се регистрираха като група в Общинския съвет.

ГЕРБ-Банско: Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник

На сесията бе обявено още, че община Банско придобива безвъзмездно собствеността върху топлоцентралата в града след тежки преговори с банката, към която бившият собственик имаше непокрити задължения в размер на над 4 милиона лева. Предприятието, което произвежда топлоенергия от дървен чипс, осигурява отполението на всички училища, детски градини, общински социални и културни институции, както и частни сгради.

Кметът на курортната община Иван Кадев декларира пред общинските съветници, че е осигурена суровина за целия отоплителен сезон, предаде БНР.

Novini.bg
261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини