Явор Колев разкри защо напусна ГДБОП и каква е била ролята му в Комисията по хазарта

Категорично трябва да ви кажа, че няма никакъв натиск относно акта, който съм предприел. 25 години в системата на МВР са достатъчни. Искам да поема друго предизвикателство. Така бившият вече началник на отдел "Киберпрестъпления" в ГДБОП Явор КолевЯвор КолевКомисар Явор Колев е роден на 14 април 1964 година в семейство на научни работници. Колев  учи в коментира подаването на оставка. Той се раздели с длъжността си през юли тази година.

Пред бТВ Колев каза, че оттеглянето му е било изненада и за ръководството на МВР. Имал е срещи и с министъра, на когото също е казал, че иска да смени работата си. 

КС отсъди: Само Българският спортен тотализатор може да организира лотарийни игри

"Наистина 25 години, придобил съм право на пенсия, още съм млад и енергичен, искам да бъда полезен и в друга роля на обществото", коментира Колев.

Той увери, че отделът по киберпрестъпления, който той е изградил, е с млади и енергични хора, които се справят самостоятелно с работата си. Колев е готов за работа  в частния сектор или неправителствените организации.

Цветомир Найденов: Днес Черепа отново дава нареждания от Дубай на протестиращите

"Вече преподавам в УНСС и Пловдивския университет. Продължавам да бъда и национален координатор по киберсигурност към Министерския съвет", отбеляза още Явор КолевЯвор КолевКомисар Явор Колев е роден на 14 април 1964 година в семейство на научни работници. Колев  учи в.

Отрече да е имал конфликт с някого в системата.

Отрече и напускането му на МВР да е заради членството му в Държавната комисия по хазарта (ДКХ), по времето, в което бе установено, че бизнесменът Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от не е внасял дължимите такси за хазартната си дейност.

Явор КолевЯвор КолевКомисар Явор Колев е роден на 14 април 1964 година в семейство на научни работници. Колев  учи в припомни, че е бил член на ДКХ първо като част от ГДБОП, после като представител на ДАНС. Участието му в Комисията е станало преди 7 години. Отговарял е за нелегалните залагания, като са се филтрирали сайтовете с нередности.

Испанска медия: Олигархът Васил Божков организира протестите в България

"Не бих могъл да коментирам работата ми там, защото има следствено дело. Няма да разгласявам данни за дейността на Комисията. Моите функции са били да не допускаме организирането на незаконни хазартни игри на територията на хазарта. С мое участие бе променен законът за онлайн залаганията", разкри обаче Колев.

И добави, че в ДКХ има около 50-60 служители в три дирекции. Всички материали пък са били обработвани и докладвани за заседанията, които продължавали около час. 

На въпрос дали е имало влияние на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, той отговори: 

"Аз не мога да коментирам такова влияние, защото не съм установявал такова влияние. Никога не е ставало ясно да е имало някакво давление по отношение на който и да било хазартен оператор по отношение на това да му бъде даван лиценз или не".

"Шефът на Комисията ръководи дейността на администрацията и той има компетентност да контролира дейността", каза още Колев.

Бившият шеф на отдел "Киберпрестъпления" е бил освободен от Комисията в началото на февруари. Явор КолевЯвор КолевКомисар Явор Колев е роден на 14 април 1964 година в семейство на научни работници. Колев  учи в пак каза, че "няма никаква релация между едното и другото" относно казуса с Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от. Той потвърди и, че не поддържа контакти с останалите членове на Комисията. 

"Не, Не познавам г-н Божков, както и никой друг хазартен оператор. Не съм имал нужда да провеждам такива срещи", заяви категорично Явор КолевЯвор КолевКомисар Явор Колев е роден на 14 април 1964 година в семейство на научни работници. Колев  учи в.

Коментари

 1. 2020.10.01 | 12:30
  Отива към мафията, ок.
 2. 2020.09.30 | 17:10
  СПОРЕД МЕ ТОВА ЧЕНГЕ ЛЪЖЕ БЕЗСРАМНО
 3. 2020.09.30 | 15:51
  Радо Отверката,които потроши и унищожи с отверката си доказателствата и компютрите,с които са извършвани незаконни подслушвания на видни хора по поръчка на Цвък Молитвата и СИК-@джиста - под негово ръководство ли работеше?
 4. 2020.09.30 | 09:23
  Страхотен профисионалист.
  1. 2020.09.30 | 10:42
   Хахахахах ти каза вица на годината...Тоя не знае от къде се пуска компютъра...Единствената му задача и гдбоп и в тая комисия е била да подпомага и прикрива далаверите на мутрите!
 5. 2020.09.30 | 09:34
  Пълен некадърник, не знаеше как се включва компютър... Нещо за пробити масиви на МВР да кажеш?!
 6. 2020.09.30 | 09:27
  Браво
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет