Протестиращи поискаха чист въздух за Русе

Протест за чист въздух се организира тази вечер на централния площад в Русе, пред сградата на Съдебната палата.

Участниците в недоволството поискаха предприятията да спрат да замърсяват въздуха в града. Те заявиха, че е нужна мобилната станция за органични замърсители, строг контрол от Регионалната инспекция по околната среда и водите, недопускане на нови мръсни производства.

Общински видеокамери засякоха изпускане на дим от покрива на завод в Русе

Протестиращите носеха маски и транспаранти с надписи - "Мръсният въздух ни убива!", "Спасете Русе!", "Ще се борим за чист въздух!", "Искаме да дишаме!".

"Сигналите не спират. Градът е залят с най-различни вещества и от двете индустриални зони - и от изток, и от запад. От Регионалната инспекция по околната среда и водите трябва да си свършат работата и да настояват пред министъра за мобилна станция за органични замърсители, която да докаже в съда, че в Русе се изпускат вещества, вредни за здравето", обясни Владислава Гарвалова - един от организаторите на протеста, съобщава БТА.

Според Михаил Михов - участник в недоволството, обгазяванията не спират вече осем години.

"Спори се постоянно дали вредните вещества във въздуха са в нормите, или не, но е факт, че гражданите се чувстват като в газова камера. Това е много неприятно чувство, което създава дискомфорт и оказва влияние върху качеството на живот", заяви Михов.

Коментари

  1. 2020.09.25 | 01:03
    Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет