Българи, претърпели катастрофа в Германия, благодарят на генералния ни консул в Мюнхен

Наши сънародници, претърпели през август катастрофа в Германия, изпратиха писмо до вицепремиера и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, в което благодарят на генералния консул на България в Мюнхен Драгомир Димитров за  подкрепата в тежък момент.

„В негово лице, всички ние намерихме истинска опора, логистична помощ и човешко съчувствие“, пише Маруся Аладжова.

„Нямаше и минута, в която г-н Димитров да не покаже своята загриженост и готовност да помогне за разрешаването на един или друг въпрос, готов във всеки момент с информация от болницата или близките на пострадалите“, допълва тя.

На 23 август осем български граждани претърпяха пътен инцидент на територията на Бавария, пътувайки за Франция като сезонни работници. Част от тях пострадаха тежко и бяха настанени в болница.

Служители на Генералното ни консулство в Мюнхен бяха в непрекъснат контакт със сънародниците ни и с местните власти, осигуриха служебен превод, съдействаха за настаняване в хотел на изписаните от болницата, както и за завръщането им в Българи

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет