Шумен ще финансира младежки проекти за 30 000 лв.

Дванадесет проектни предложения на индивидуални кандидати и младежки организации са одобрени по Правилника за финансиране на младежки проекти, в изпълнение на Стратегията за развитие на младите хора в община Шумен, съобщават от пресцентъра ѝ.

За реализиране на проектите през тази година са отпуснати 30 000 лв., които ще бъдат използвани за организиране на футболен турнир за младежи, за провеждане на обучения за млади хора, които се интересуват от фотография, за изграждане на екопътека "Кьошкове - Бигора - Русалка", за закупуване на народни носии, за концертна, културна дейност и други, предаде Дарикнюз.

Сред одобрените е и проектът "Естетическо възпитание на младежите в град Шумен" на Петко Турданов. Идеята е първо да бъдат реновирани пейки в града, а след това на тях да се монтират музикални кутии, които да възпроизвеждат композиции на видни шуменски музиканти.

С финансовата подкрепа на общината ще бъде реализирано и второто издание на "Робо Академия" в Шумен. Целта й е да събуди интереса на младите хора към науката и технологиите, като по време на обучението участниците ще имат възможност да направят своите първи стъпки в роботиката, електрониката и програмирането.

Темите на всички одобрени проекти са публикувани на сайта на Община Шумен, в раздел "Култура, младежки дейности и спорт", секция "Младежки дейности".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет