Комсед с отворено писмо: Забъркаха ни в измислен скандал, генериран от Мариан Колев

  • 19 септември 2020 12:02

  • 12161
  • 4
Комсед с отворено писмо: Забъркаха ни в измислен скандал, генериран от Мариан Колев
© Novini.bg

От фирмата Комсед изпратиха отворено писмо до медиите, в което коментират събитията от последните седмици, свързани Хиполенд.

Публикуваме матариала без редакторска намеса.

"Отворено писмо

От Галина Огнянова Гавраилова

Изпълнителен директор Комсед АД

През последните дни семейният ни бизнес и моето семейство сме подложени на безпрецедентна по мащабите си публична атака. Част от българските медии бяха подведени и отразиха некоректно и необективно случилото се. Нито веднъж не бе потърсена нашата позиция като засегната страна от преките внушения и спекулации на Мариан Колев, собственик на „Хиполенд“. На практика бяха използвани непазарни методи и нелоялни търговски практики, в резултат на което се стигна до изкривяване на пазара. Никой не изяви желание да чуе гледната ни точка.

Тъй като бяхме атакувани с огромен брой фалшиви новини и лъжи, ще споделим с българската общественост най-важните факти относно измисления скандал, създаден и генериран от Мариан Колев.

Бранд Медия България разпространи аудио интервюта с Мариан Колев

Нашата история надхвърля три десетилетия. Към днешна дата имаме 22 магазина с повече от 250 служители. Ние сме официални представители на водещи световни фирми. Никога не сме водили лични разговори за закупуване, продаване, прехвърляне на собственост. Всички сделки, свързани с фирмата, или преговори с контрагенти са се извършвали единствено и само през обслужващата ни водеща адвокатска кантора.

Под никаква форма политически лица не участват в моя бизнес, както и никога не съм разговаряла с представители на изпълнителната власт. Никога политически лица не са влияели или спирали проверки в моята фирма.

В моя бизнес сме заедно с д-р Данаил Генев. Той развива дългогодишна и успешна предприемаческа дейност в различни отрасли на икономиката, а от пет години сме заедно. Мъжът до мен се включи във фамилния бизнес след решение, взето от съдружника на покойния ми баща. Тоест – става дума за най-обикновена ситуация в една традиционна семейна фирма.

Собственикът на "Хиполенд" разобличи "Да, България" (Аудио)

Неочаквано за нас, прекият ни конкурент използва политическите събития в страната, нанасяйки ни тежки репутационни щети. На гърба на протестите и протестиращите той ни дискредитира пред клиентите, пред български и чужди партньори, пред обществото. В условията на икономическа криза, вследствие глобалната пандемия, нашата търговска верига бе подложена на безпрецедентен натиск. Злоупотребявайки с доверието на медиите и гражданите на площада, г-н Колев употреби непазарни методи, за да повлияе на пазара, да си осигури нечестно предимство, причинявайки ни финансови, морални и имиджови поражения.

Неочакван за нас е и опитът на г-н Колев да се самообяви за едва ли не репресирана от властта жертва. Припомняме, че възходът на неговия бизнес, не само в търговията с детски играчки, а и в много други сфери (включително строителство), категорично се свързва с последните 10 години, в които управлява водещата днес политическа партия.

Надявам се и вярвам, че гражданското общество ще си направи необходимите изводи и ще разбере истината. А за всичко останало ще разчитам на българския съд."

Последвайте канала на

Novini.bg
12161 4

Коментари 4

Добави коментар
Съседа

2020.09.19 | 14:21

2
Мариан Колев ми е съсед в Гърция. Неговата къща е най-луксозната в Халкидики. Държи се надменно и не поздравява. Откъде толкова пари за ролс ройс с немска регистрация?!
до съседа

2020.09.19 | 16:27

4
е как от къде ? от надценките на детските стоки .........които са минимум 100% , та дори и 500% на някои артикули , не ролс ами самолет ще си купи , като има кой да купува

2020.09.19 | 15:15

3
Ако ще разчита на българския съд ще й се види тясна България.
Honeylady

2020.09.19 | 14:01

1
Най-доброто място за намиране на сeкс партньор -> www.fun-18.com

Добави коментар

Водещи новини