Йорданка Фандъков: Животът на хората няма политическа цена

  • 20 април 2012 21:52

  • 1770
  • 17
Йорданка Фандъков: Животът на хората няма политическа цена
©

"Проблемът с бездомните кучета е най-трудно решимият проблем, който изисква комплекс от мерки и обединяване на усилията на много хора. И подкрепа за строги мерки, които гарантират хуманно отношение към животните, но поставят на първо място хората". Това каза Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кмет на София, в интервю за предаването на БНТ „Панорама”.

Тя заяви, че контролът е изключително важен. „Има процедури, които никой друг, освен полицаят, не може да изпълни, дори инспекторите понякога. Но това не е панацея. Аз подкрепям идеята за създаване на зоополиция, но по-важно е, че ние нямаме време и затова първата мярка е прибирането на глутниците. Аз нямам правото да се бавя, да правим сложни дискусии, да обсъждаме. Мерките са ясни и са признати от Световната здравна организация, признати са във всички европейски страни – от една страна прибиране на агресивните кучета, прибиране на глутниците, агресивните кучета да бъдат приспивани; от друга страна строг контрол върху домашните кучета. Това е един процес, който ние вече започнахме миналата година с приемането на Наредбата за домашните кучета”.

Столичният кмет заяви, че залогът е здравето, живота и спокойствието на хората и затова няма политическа цена, която не би платила, за да реши този проблем.

Последвайте канала на

1770 17

Коментари 17

Добави коментар

2012.04.22 | 14:27

17
ХУМАННОСТ - това е понятие свързано с хората, не с животните. А вие сте нехуманни, защото хората страдат заради помиярите. Значи не можете да се вслушате в гласа на 1 200 000 софиянци, а слушате 150 кучкари. Това е крайно нехуманно. 150 квичащи кучкари да тормозят и изнудват 1 200 000 български граждани и да се подиграват с тях по най-долен начин да ги обиждат и заплашват е антихуманно! А вие нямате воля да направите нищо. Тогава си съберете тези 150 екстремиста и идете в някое село с тях да сте им кмет.
OMFG

2012.04.22 | 14:26

7
Всъщност много грешиш за думата хуманност, ето ти част от синонимите на думата хуманност; състрадание, отзивчивост, благородство, милост, милосърдие. Кучетата не падат от небето, те са плод на човешка безотговорност, както и бездомните деца и заради наши грешки и глупост не трябва някой да плаща с живота си, тоест нямаме моралното право да разрешаваме проблем създаден от нас с брутални методи, ако се наричаме цивилизовани и разумни хора. Мерилото за една нация е начина по-който тя се отнася с децата и животните, защото те са най слабите и беззащитните в обществото, до тук се проваляме и с отношението към едни и към другите. А колко по-черни ще станем в очите на цивилизованите държави зависи от вас, но вече стигнахме до там, че чужденците да ни осиновяват децата и животните за да ги спасят от общественото и държавното безхаберие. Ние сме в Европа, но с манталитет на една наша съседка, която не обичаме. За това и живеем в мизерия, защото ако мислехме и действахме като европейци щяхме да можем да разрешим проблемите си, а драги ми проблемите в България не се разрешават защото власт имащите в проблема не виждат човешкия живот или страданието, те виждат само цифри и колко могат да източат. А към теб имам само 2-3 въпросчета, що в цивилизацията където живеят добре има Зоополиция и хуманно отношение към животните ? И що там насилниците на хора и животни са в затворите, а не по-улиците ? Отиди в Европа и изкажи мнението си, гарантирам ти, че с тази позиция няма да срещнеш одобрение. Защото там насилието под всякакви форми се смята за обществено опасно! А човек твърдящ, че защитава живота на хората, но в същото време злобеещ и желаещ за избиването на живи същества не е нищо повече от лицемер. Човек няма 2 сърца, едното състрадателно за хората, а другото мразещо животните, той има едно и в него или има доброта и цени живота или има злоба. Както никога няма да подкрепя позицията да се избиват деца и ще търся отговорност от убийците на децата в България, така заставам и против избиването на животни изпаднали в това положение заради безотговорници като теб, щото тези кучета не идват от нищото! А като погледнеш в каква среда живеят децата ни, ти става ясно що за гнило общество сме!
ВТРЕЩЕН

2012.04.22 | 14:26

4
В злобата си към кучетата - хвърлихте отрова и вече има отровено дете - за това има вина кметицата Фандъкова и М Найденов, не са виновни 1000200 човеци а само няколко десетки лумпени,извратеняци и крадливи политици !!!!!!!!!!!!!!!!!

2012.04.22 | 14:27

16
По отношение на кучетата понятието е канинност! Описва поведението да кучето в неговата среда. Лаене, квичкане, давене на по-слабия, често до смърт, лигавене, чесане с крак, лизане на гъза, въртене на опашка пред по-силнния и разбира се борба за поредната разгонена кучка, някои сте го виждали как става. Глутница мъжки се бият и хапят жестоко, квичене, ръмжене, вой. Жалното квичене на изпохапаният и разкъсан по-слаб кандидат за чифтосване и злобното, агресивно и гнусно ръмжене на триумфиращият победител. Това е кучешкия свят.

2012.04.22 | 14:26

11
Много точно си го описал ! Сигурно си гледал парламентрален контрол .
WTF

2012.04.22 | 14:26

8
А теб жаждата за кръв и масово избиване с какво те прави по-различен ? А ставащото по-улиците на България и агресията между хората да не би да е по-различен свят от кучешкия ? Те поне не убиват ближния си за 2лв и имитация на злато! Виждам, че се смяташ за разумен вид, а с коментара си не си нищо по-различно от агресивно куче. А да те попитам какво смяташ за първите 2 жертви на отрова предназначена за куче, едната жертва е дете?
Аз

2012.04.22 | 14:27

15
Ефтаназия ! Който му е жал , да си го взима в къщи и да отговаря за действията им ! Крайно време е да се почитят градовете и селата от подивелите и озлобени помияри ! Обичам животните , но това не може да продължава повече така ! Проблема само се задълбочава ! Колкото и платени идиоти с маски на кучета да изпълняват дирижиран театър , няма какво да спре гнева на софиянци ! Писна ми и мен са ме хапали ! Тези т.н. природозащитници , всъщност защитават бюджетите на организациите които са на хранилка и перат пари ! Това е истината !
Dead

2012.04.22 | 14:26

9
О колко си прост! Ок щом в уличните кучета има толкова много пари, що не се хванеш да печелиш и ти от тях ? Нали там имало милиони, що хабиш енергия у форума, а не печелиш лудите пачки от улични кучета ? Кажи ми бе умник, тези кучета от небето ли падат, а що като при кмета Стефан Софиянски кучетата се избиваха проблема не се разреши ? Платени са медиите, който от години ви промиват мозъците и за да прикрият скандала с зверствата в домовете, заразените селскостопански животни и куп други 3 седмици раздухват проблема с кучетата и го правят много по-сериозен от колкото е, да не трябва да има агресивни кучета на улицата, но кажи ми умник колко дни медиите говореха за избитите и изнасилените деца? А колко дни не спряха да говорят за кучета ? Що Европа е възмутена от ставащото с децата, а вие от злоба май дори не знаете или по-страшно не ви пука! Да те светна колко печели 1 ловец на кучета в ОП Екоравновесие - 1 000лв без бонусите, а на ден да залови най много 10 кучета. А знаеш ли колко кучета се вписват като кастрирани и се пускат не кастрирани? Само в моя квартал 1 куче е прибирано за кастрация вече 5-ти, за което разбира се те са взели пари, а то дори не е кастрирано! А знаеш ли на колко прибрани здрави кучета се пишат всевъзможни лечения с цел източване на пари? Сигурен съм, че не знаеш и как да знаеш след като си превърнат в зомби, което не мисли и дори не се сеща да провери фактите. Начина по-който искате да разрешите проблема е все едно да ви се спука тръба, а вие вместо да отстраните теча, изгребвате само водата! Докато се изхвърлят кучета проблема ще съществува, а с твоята позиция ти не си нищо друго освен част от проблема, цяла Европа си го разреши без масово избиване и метода проработи, а в България не, но от къде акъл да потърсиш отговорност от тези източили парите и не свършили работата си? Кой орган отговаря за кастрирането на уличните кучета? ОП Екоравновесие или не правителствените организации, я си отговори и се сети кой точно печели от това? Да подчертая за стотен път, когато кмет беше Стефан Софиянски кучетата масово се избиваха, е да не би те да изчезнаха ? Толкова ли е трудно да се запознаете как е разрешен проблема в Европа ? И да се наложи на властта да вземе пример от тях и веднъж за винаги да се справи с проблема ? Лесно е стига да имаш здрав разум и да не си заслепен от злоба и агресия!
777

2012.04.22 | 14:26

5
Освен ние нормалните да почнем да прибираме и децата и животните, който вие големите моралисти изхвърляте ? То така или иначе вече ви чистим боклуците по-паркове, гори и планини! Голям мотал лъха, но защо не държите сметка на отговорните кучетата да са на улицата ? Значи вие да захвърляте и да не носите отговорност, но тези грижещи се за нежеланите от вас излизат луди и олигофрени ? Радвам се, че съм такъв тогава, а не псевдо моралист! Мразете ме аз всяка седмица правя дарение за детски дом и за приют за кучета, всяка Събота и Неделя съм в планината и ви чистя боклуците, щото е по-лесно да са на полянката, а не в кошчето, че то е далече! Дори днес почистихме детска площадка, а вие само сипете злоба и агресия у форуми и най-много да стигнете до там, че да разхвърляте отрова, там където играят децата ни! Имайте късмет да отровите още едно дете, не знам дали полицията ще ви търси, но рано или късно ние лудите, на който ни пука за децата ни и за животните ще ви потърсим отговорност и не, не ви заплашвам със саморазправа! Има начини да се накара съда да се занимае с вас!
до наблюдателни 2

2012.04.22 | 14:27

14
Преставих си колко черен, не чернобял, а черен е твоя свят. Нали знаеш как един болен човекомразец може да опише много по -отвратително и образно представители на човешкия род. предизвикващи по-силна погнуса и умерзение...Когато не си имал контакт с някакво живо същество човек или животно боравиш с пристрастни клишета и виждаш само едностранно !

2012.04.22 | 14:27

13
защо говориш простотии, то верно че кучкарите сте диви говеда, наистина
dgdfg

2012.04.22 | 14:26

12
Проблемът с бездомните кучета е най-трудно решимият проблем --- nai-trudniq e ;) satanistite i sadistite 6te im saderat gaza
Evil

2012.04.22 | 14:26

10
М дам и за това в София в малките квартали и крайните квартали не се пръска срещу комари, че живота на хората няма цена, ама дайте да спестим от препарати. То и за това децата ходят по-улиците щото от 10 години не могат да се справят с паркиралите на тротоара коли, а на пътя и пешеходните пътеки ги газят. За това и Студентски град се превърна в център на престъпността. А зомбираните не спират да изливат злобата си, ми като се избият уличните кучета България няма да стане по-добро място за живеене, щото децата ще продължат да бъдат избивани в социалните домове, газени по-улиците, насилвани и зарибявани с наркотици дори в училищните дворове. Нито здравната система ще спре да ги избива тях и пенсионерите, защото се допуска лекари с купени дипломи да ги лекуват. Нито пък България ще стане по-сигурна и чиста, щото не кучето си хвърля боклука от терасата и не то замърсява планините и горите. Нито пък без тях ще спре циганското насилие над българите, без тях и улиците няма да станат по-сигурни. Осъзнайте се общество водено от насилие и агресия, няма бъдеще. Искате да живеете като европейци нали ? Ми за да го постигнем трябва първо да мислим като такива, а не 22 години да се бием в гърдите колко сме готини, а в същото време да позволяваме всеки дошъл на власт да ни оправя! След зверствата в социалните домове в, която и да е цивилизована държава обществото щеше да се вдигнало на крак и да не спре докато виновниците не бъдат наказани, а властта не понесе отговорност за безхаберието си. А какво става в България ? Агресия към животните и лицемерно премълчаване за ставащото в домовете. И децата и кучетата попаднали в държавен дом и приют живеят в еднакви условия. Те гладуват, боледуват, избиват се и са оставени на произвола на съдбата, а щом обществото си мълчи за децата, то то е толкова виновно колкото политиците и тези извършили тези ужасни неща. Избиването на хиляди кучета ще ни направи ли по-добри хора ?
NqmaTakavaDurjava

2012.04.22 | 14:26

6
Чета новините от България и все по-малко съжалявам, че я напуснах. Какво ви става бе хора? Разни политици ви крадат с години, а после в партийни медии пускат поръчкови статии, а вие все си вярвате. За 1 преброяване на населението ни стопиха с цял 1 милион, а вие пак сте силни само у форумите и на маса! Избиването на хиляди кучета ще ви направи ли по-добри човеци ? Ще спре ли изхвърлянето на нови кучета на улицата ? Ще даде ли добър пример на децата и ще ги изгради ли като достойни и хуманни граждани на света ? Кога ще осъзнаете, че проблемите в България са плод на политическа престъпност ? Цяла Европа се възмущава от ставащото в България, защото и в Европа е имало такъв проблем и е разрешен без насилие и масови убийства на животни, но Българина вместо да накара властта да следва препоръките на СЗО, организацията разрешила този проблем в десетки държави има сили само да задоволява жажда си за кръв и да стоварва агресията причинена от всичко ставащо в България само върху кучетата, а няма сили да попита къде са отишли милионите, който общината и Екоравновесие са изхарчили без резултат и без да има доказателства, че са харчени по-предназначение. Само за 1 година в социалните домове са избити повече деца от колкото кучета са убили хора за 50 години, Европа се пита що за общество има в Българя след като кучетата са им най-големия проблем, а не ги интересува кой и защо избива децата им. Нима с избиването на кучетата ще разрешите всичките сериозни проблеми ? Ще заличите корупцията ? С вашите действия постигнахте само едно нещо и то е, че България оглави още една черна статистика. Вече сме №1 и в статистика за насилие над животни. С което доказвате, че както се държите с животните, така се държите и с хората. Ето малко факти №1 - домашно насилие, №1 - насилие над деца, жени и животни, №1 - сгазени деца и възрастни на пешеходни пътеки, №1 - държави без независими и свободни медии, №1 - корупция, челна позиция - престъпност, не знам има ли смисъл да изреждам още, мен лично ме е срам. А вие гордеете ли се, че за цивилизования човек българина е по-долен от терорист ?
Fff

2012.04.22 | 14:26

3
Преди година над 15 помияра бюха наобиколили преминашащо момиче в студентски град ! Добре че имам въздушна пушка и ги разкарах че иначе и за нея щяха да пишат по вестниците ! Така че бабички кучкарки осъзнайте се !
Evil

2012.04.22 | 14:26

2
Преди 1 месец, олигофрен простреля мъж в опита си да стреля по-куче, на детска площадка докато наоколо е имало майки с деца, преди седмица още по-голям олигофрен отрови 2 деца и 1 мъж, с отрова предназначена за куче, само 1-то дете оцеля. Така, че зомбирани злобари спрете се преди да убиете друго дете ! Ако искате да живеете в насилие емигрирайте в арабските държави, а не да ни излагате по-цял свят!
LOL

2012.04.22 | 14:26

1
Откриха труп на бебе на сметище, Тялото на невръстното момченце е било с непрерязана пъпна връв. Телцето е откарано за аутопсия в МОБАЛ, която установи, че причината за смъртта е не полагане на грижи след раждането. В РУП - Велико Търново е образувано досъдебно производство. Ако злобата продължава ето това ще се превърне в ежедневие и поредния пребит човек и поредната жертва на цигани и поредната насилена жена, дете. Защото злобата и агресията не води до нищо добро, а убийството на каквото и да било живо същество учи подрастващите, че живота не е ценен, а дете от малко свикнало, че убийството на животно не е нищо лошо, когато порасне нищо няма да му попречи да нарани човек, както е доказано 80% от насилваните в детството си стават насилници, така е и при научените да не ценят живота, защото идва 1 ден в, който решаваш, че ти е писнало да трепеш котки, кучета, птици и тн. и искаш да усетиш какво е да убиеш човек. Това, което ви пиша е доказано от световно признати съдебни психиатри. Така, че решете ще възпитавате деца или ще възпитавате чудовища ? Но имайте в предвид, че винаги може да се появи някой луд колкото вас и да реши, че психопатите трябва да се евтанизират, а после да почне да ги стреля и трови.

Добави коментар

Водещи новини