Военни продължават да помагат в борбата срещу пожарите

  • 15 септември 2020 12:53

  • 244
  • 0
Военни продължават да помагат в борбата срещу пожарите
© Булфото (архив)

Военнослужещи и техника от Сухопътните войски и Военновъздушните сили /ВВС/ продължават да помагат активно в борбата срещу пожарите в различни области на страната на структурите на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /ГД "ПБЗН"/ и местните власти, съобщиха от Министерството на отбраната.

Двайсет военнослужещи от 31-ви механизиран батальон - Хасково, от състава на 2-ра механизирана бригада, действат днес съвместно с пожарникарите за недопускане на разпространението на пожар в Хасковско. Огънят гори в гориста местност в района между селата Планиново, община Тополовград, и Дервишка могила, община Свиленград.

В област Хасково огнеборците потушават три пожара

Военнослужещите са под ръководството на началника на щаба на батальона майор Георги Георгиев.

Вчера вертолет AS 532 AL Cougar, с екипаж от състава на ВВС, е участвал в разузнаване и гасене на пожар в землището на село Полски градец, община Раднево, област Стара Загора. С помощта на окачен съд, тип "бамби бак", на вертолета са извършени 22 водохвърляния над района на пожара.

Продължава борбата с огнената стихия в района на Стара Загора и Хасково

Командир на екипажа на машината е бил капитан Иван Панев, втори пилот - полковник Димитър Павлов, бордни техници - капитан Божидар Славчев и капитан Деян Йорданов, оръжейни техници - офицерски кандидат Никола Николов и старши сержант Костадин Джунев.

На борда на вертолета като координатор от структурите на ГД "ПБЗН" е бил инспектор Михаил Миков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини