Продължава борбата с огнената стихия в района на Стара Загора и Хасково

  • 15 септември 2020 08:00

  • 374
  • 0
Продължава борбата с огнената стихия в района на Стара Загора и Хасково
© Булфото (архив)

Борбата с огнената стихия в района на четири старозагорски села, на границата с Хасковска област, продължава и днес. Това съобщи за БТА комисар Стоян Колев, директор на Областната дирекция Противопожарна безопасност и защита на населението.

Тази сутрин няма вятър и работата е по-ефективна, на терен гасят заедно огнеборци, горски работници, военнослужещи и доброволци.

Хиляди декари горят между селата Полски градец, Мъдрец, Владимирово, Искрица и Мъдрец, които са на границата между Старозагорска и Хасковска област. Общият фронт на огъня е над 7 километра.

Няма опасност за населението от околните селища. Огънят е обхванал треви, ниски храсти, широколистна гора, а снощи - и борова.

Стопаните, пострадали от пожарите в област Хасково, кандидатстват за компенсации

Със съдействието на областния управител на Стара Загора Гергана Микова на място са пристигнали и с булдозери и екипи на въгледобивното дружество "Марица изток", които помагат при създаването на просеки с цел ограничаване на разпространението на огнената стихия. В гасенето се включи и военен хеликоптер.

Късно снощи за два часа е бил спрян токът като противопожарна мярка в село Полски градец. Огънят е достигнал на 200 метра до първите къщи, уточни за БТА кметът Тончо Михов. В селото живеят 370 души, най-много възрастни и самотно живеещи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини