СФСМВР застана зад всички законосъобразни действия на колегите си

  • 03 септември 2020 09:22

  • 709
  • 2
СФСМВР застана зад всички законосъобразни действия на колегите си
© Булфото (архив)

Най-големият полицейски синдикат - СФСМВР застана зад всички законосъобразни действия на колегите им, насочени към опазване на обществения ред и пресичане на опитите за провокация.

В позицията до медиите от федерацията посочват, че са недопустими внушенията на част от протестиращите, които обвързват исканията на СФСМВР за достойно заплащане на положения извънреден труд и техните очаквания полицията да стане съучастник в метежи и бунтове.

От федерацията призовават да няма повече случаи на агресивно поведение и провокации от протестиращите към полицията. В противен случай това би принудило униформените да използват сила и помощни средства, което би увеличило напрежението и изместило за пореден път дебата - от исканията на протестиращите към ролята и поведението на полицията.

Хвърлянето на бомбички и други предмети снощи на протеста, от синдиката напомнят, че във всяка една страна, в това число и в България, се смята за посегателство и насилие над полицай и е наказуемо, както и неизпълнението на полицейско разпореждане. И допълват, че е неприемливо очакването на част от протестиращите служителите на реда да спрат да изпълняват законните си задължения и да им позволят да влязат в сградата на Народното събрание.

80 ранени полицаи при снощните безредици, арестувани са 126 души, 60 от тях са с криминалистически регистрации, коктейл "Молотов" намерен в палатка на протестиращи

Последвайте канала на

Novini.bg
709 2

Коментари 2

Добави коментар
Браво на полицията! Народът е с вас!

2020.09.04 | 21:07

2
Браво на полицията! Народът е с вас!
ДО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БОКЛУЦИ:

2020.09.04 | 21:07

1
Всичките пари дето сте взели от черепа, все за лекарства да ги дадете!

Добави коментар

Водещи новини