Нова схема за измама на таксита на софийското летище

  • 19 април 2012 17:35

  • 4691
  • 8
Нова схема за измама на таксита на софийското летище
©

Нова схема за измама на таксита на "Летище София", разкри БТВ. Този път нередностите идват от единствения оторизиран таксиметров превозвач на аерогарата.

Потърпевш разказа, че се доверил на такси от официалната стоянка. Но иначе лицензираният шофьор неволно е забравил да пусне апарата. Така, пристигайки на посочения адрес, шофьорът поискал 26 лева. Излъганата жена помолила шофьора да и напише фактура за съответната сумата. Но получила хвърчащо лисче без печат или номер.

След сигнал към Автомобилна администрация за нередностите на таксиметровия шофьор, екип на „Хрътките” заедно с компетентните органи направи проверка на лицензираните такситата на летището.

Инспекторите на ДАИ не откриха подобен вид нарушение. Причината - те могат да изискват само официални документи, но не и да претърсват колата. ДАИ започва вътрешна проверка за изрядността на таксиметровата компания.

Последвайте канала на

4691 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.02.05 | 11:51

8
Всички бакшиши са мангали по душа, а все повече и по етнос
Шишо Бакшишо

2014.02.05 | 11:51

7
Сигурно малко от вас знаят, че ако не ви пуснат апарата в таксито може да не си платите а просто да си тръгнете!? Ако шофьора има някакви искания просто извикайте полиция, защото може би никои не знае номера на ДАИ.
жебче

2014.02.05 | 11:51

6
Аз мисля,че докато са им ниски тарифите такситата ще се мъчат по всякакъв начин да лъжат!
Емо

2014.02.05 | 11:51

5
Изобщо не е това причината! Бакшишите са си дребни душички,комплексари,помияри и стинкаджии. За да си бакшиш се искат искат специални качества.От всеки не става бакшиш. Това си е долно и гнусно племе което нищо не го оправя!

2012.04.22 | 11:04

4
На летището във Варна същото, едно момиче се опита да пътува до центъра, но онези и искаха 50 лева, тя поиска да я закарат за 30, но те отказаха, и просто си поръча такси по телефона, което сигурно и е струвало няколко лева. Тези срама нямат. Обирджии. А туристът като дойде в България първо с тях се среща.
жабче

2012.04.22 | 01:39

3
това е така защото в този бранш останаха на работа само селяните,циганите и най-пропадналите хора,защото искат да ги държат бедни! Никой нормален човек няма да се съгласи на тези убийствени условия,защото когато отиде в магазина цените са еднакви за всички,а на тези шофьори след като си платят всичките аренди,цдп-та,горива и им остава на ден по 20лв.Как се живее така ????????????
а

2012.04.21 | 02:22

2
а същите направо посрещат пътниците в залата, главно чужденците като мургавелките пред хотел Кубан в слънчев бряг....
dsgdg

2012.04.21 | 02:18

1
ква фактура бре, кви 5 лева. Трябва да има касов апарат, освен това нали говореха, че и те трябвало директно да се връзвали към НАП. както в магазин който не издава касова бележка и има глоби, така и със такситата. Да не говорим, че много от бакшишите са нелегални и минават по 2-рия начин през всички администр. процедури за разрешително и така на края са изрядни, ама повечето са от онзи етнос, тъмния и както знае целия БГ народ, те винаги минават метър и по лесния начин, т.е е връзки, пари и шменти само и само да вземат заветния лиценз и после не дай си... да влезнеш при тях...бичи чалга до дъно, мръсно и миризливо, и отгоре на всичко те цакат яко с парите....на това му се нарича ц.... работа

Добави коментар

Водещи новини