Наградиха огнеборци, участвали в гасенето на пожара в шуменския квартал "Дивдядово"

Със заповед на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски са наградени огнеборци, участвали в гасенето на пожара във вилната зона над шуменския квартал "Дивдядово", съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Наградата е за професионално изпълнение на важна служебна задача, благодарение на предприетите бързи, точни и прецизни действия на служителите към РДПБЗН- Шумен и недопускането на разпространение на пожара към жилищни сгради в квартал "Дивдядово", във вилната зона на Шумен и природен парк "Шуменско плато".

58 огнеборци се борят с пожар край Шумен

"При ликвидирането на пожара, прилагайки различни тактически методи за гасене, съобразени с бързо променящите се климатични условия, не е допуснато да бъдат засегнати и унищожени домовете на хората в района, или инциденти с тях, спасена е голяма част от флората и фауната на природния парк, с десетки защитени животински и растителни видове", пише още в заповедта на министър Терзийски, отбелязват от пресцентъра на ОД на МВР - Шумен.

Това е признание за труда и действията на всички служители на РДПБЗН- Шумен, които дадоха всичко то себе си и ликвидираха пожара над Дивдядово. Още веднъж искам да благодаря и на всички доброволци, които участваха и помогнаха при гасенето на огъня. За пореден път доказваме, че в трудни моменти сме силни, когато сме обединени и се борим заедно.

Призовавам отново жителите на областта да бъдат внимателни в пожароопасния сезон и да пазят както своето, така и чуждото имущество, допълва директорът на РДПБЗН- Шумен комисар Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на полицията в областния град.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет