58 огнеборци се борят с пожар край Шумен

58 огнеборци с 10 противопожарни екипа се борят с огнената стихия в гората над кв. Дивдядово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен.

В гасенето на пламъците са се включили доброволци от квартала, около 30 горски служители и от Доброволното формирование към община Шумен.

Бедствено положение в община Свиленград заради пожари

Към момента обстановката остава усложнена, защото освен този на територията на шуменска област има още три пожара - два в Каолиново и един в Смядово, трите са в горски теротирии.

Според комисар Иван Иванов, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопастност и защита на населението" за сега има данни за една засегната вила над Дивдядово, пострадали няма. Помощ в гасенето оказват екипи от Смядово и Велики Преслав.

Над 1000 декара е засегнатата площ.

По първоначални данни огънят е тръгнал от вината зона. Към момента е рано да се посочи причина. Хората да бъдат спокойни, заявяват от полицията. Огнеборците правят всичко възможно да спре разпространението на пкамъците

Коментари

 1. 2020.08.09 | 19:15
  Хора отворете очите.Какво Вие виновен Бойко или Гешев.Може би че искат да вкарат в затвора хайдуците БСП и техните протежета.
 2. 2020.08.09 | 17:01
  Нито крачка назад, протести до пълна победа мад седесаро-мутренската коалиция и криминална власт.
  1. 2020.08.09 | 17:30
   на представителите на СДС-мафията в Парламента с реч, доказателства и факти, достатъчни за смъртни присъди на мафиотските главатари.
  2. 2020.08.09 | 17:13
   Ти да не си Малък Шошо или Веско Запека?
 3. 2020.08.09 | 17:18
  Комунистите започват диверсии както преди 9септември Гешев вкарай цялата пасмина в Белене Бог да ни опази от червената пандемия
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет