Овладян е пожарът до хасковското село Нова Надежда

Пожарът между хасковското село Нова Надежда и димитровградското Воден, който възникна в късния следобяд вчера, е локализиран тази нощ, съобщиха от община Хасково. На място остават два дежурни екипа на противопожарната служба от Хасково.

На места все още тлеят отделни огнища. Периметърът на пожара се обхожда и наблюдава, за да не се допусне ново възпламеняване. Около 500 декара е засегнатата от пламъците площ. Щетите се изчисляват, уточниха от местната администрация.

Теренът е труднодостъпен, защото районът е прокопан от иманяри. Техниката не може да премине и се налага влизане в огнището на пожара и гасене на ръка. Кметът на община Хасково Станислав Дечев тази сутрин е бил на мястото на пожара. Той е благодарил на всички екипи на пожарната и на общинско горско лесничейство, които са работили тук цяла нощ и не са допуснали огънят да тръгне към близките села. "Нашите момчета са изключителни професионалисти и при всички пожари в общината това лято те са сигурни партньори на пожарникарите при овладяване на пожарите" е подчертал Дечев пред общинския пресцентър.

Нов пожар пламна край Хасково

Коментари

  1. 2020.08.14 | 11:10
    Вместо да закупят самолети и хеликоптери за гасени на пожари при труднодостъпни местности те пълнят гушите и прахосаха милиардите. Бяха пригодили от стари танкове пожарни. По добре военния завод да започне да ги произвежда.
  2. 2020.08.14 | 09:56
    Пожарите по не са опасни от тези който политиците създадоха в страната. Пожарите ще бъдат загасени, но корумпираните власти трябва да бъдат за дълго в затвора. Затова трябва бързо да се махат от властта, защото след време ще мечтаят за затвор.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет