Пешеходци масово пресичат рисково заради преместена "зебра"

  • 13 август 2020 08:37

  • 382
  • 4
Пешеходци масово пресичат рисково заради преместена "зебра"
© pexels

Сигнал за пешеходци, които рискуват живота си на оживен столичен булевард. Проблемът е заради пешеходна пътека, която била преместена след ремонт. По силата на дългогодишен навик обаче, хората продължават да минават оттам и изскачат пред броните на профучаващи коли, предава Нова телевизия.

Кръстовището се намира между ул. "Княгиня Климентина" и бул. "Гоце Делчев". Там пешеходците по навик пресичат нерегламентирано, а причината е, че след ремонт пешеходната пътека е преместена. Живущи в района се притесняват, че колите се движат с висока скорост и някой ден ще се случи тежък инцидент.

"Пешеходци ежедневно преминават през кръстовището. Според мен от Общината трябва да предприемат някакви дейности. Да запушат по някакъв начин възможността за преминаване", призова Петър Петров.

Правят повдигнати пешеходни пътеки в Горна Оряховица

Последвайте канала на

Novini.bg
382 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.08.13 | 10:57

4
Я ЕЛАТЕ НА ЛЪВОВ МОСТ ДА ВИДИТЕ КАК СЕ ПРЕСИЧА
Минувач

2020.08.13 | 10:28

3
Там цялото кръстовище е направено сякаш от ред да мине.Без всякаква мисъл за настоаяще и бъдеще.Караш под бул.Борис 3 и изведнъж забиваш в пешеходна дето пресичат нон стоп.И задръстването е както преди на светофара.
гост

2020.08.13 | 09:47

2
а при сняг и поледица ще е още по-забавно...какво се чака още...и тротинетките...
гост

2020.08.13 | 09:45

1
да-мястото е ужасно направено-освен изместената пътека и силния трафик,освен и многото автобуси вече+спирката за тях ба същото нясто,лошата видимост от казани за снет и такси-стоянката,има и велоалея,а това усложнява пресичане и на новата зебра...и всичко това до оазар Красно село,Фантастико,аптеки и банки...а предстои отваряне на Метростанция точно там...цяло ЧУДО ,че все още няма пострадали...

Добави коментар

Водещи новини