Правят повдигнати пешеходни пътеки в Горна Оряховица

Шест повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени в Горна Оряховица тази година. Местата, на които ще се направят са с по-голяма концентрация на пътни произшествия и предразполагат към развиване на по-голяма скорост от водачите на автомобили, съобщават от общината.

По новите стандарти, за да се поставят такъв тип ограничители на скоростта, трябва да се направи проект, който да се съгласува с всички заинтересувани институции.

Глобяват 108 пешеходци в Плевен

Две от новите пешеходни пътеки ще са на републикански път и ще се правят заедно с Агенция „Пътна инфраструктура”. Те ще са на ул. „Отец Паисий” в района на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и на ул. „Св. Княз Борис І” до „Захарни заводи”. С агенцията е договорено общината да направи проектирането, а АПИ да изгради съоръженията на тези две точки.

С общинско финансиране ще се направят останалите повдигнати пешеходни пътеки – до Професионалната техническа гимназия „Васил Левски“, до ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и две в квартал „Пролет”. Всички съоръжения – тип „легнали полицаи“ бяха демонтирани преди няколко години, когато влязоха в сила новите изисквания към съоръженията за ограничаване на скоростта.

В момента отговарящи на стандартите повдигнати пешеходни пътеки има пред сградата на общината и между НЧ „Напредък – 1869“ и СУ „Вичо Грънчаров”.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет