На сухо в жегите

Вече повече от месец над 700 жители на село в близост до Велико Търново са без вода. Денонощно. Жителите на Караисен излязоха, дори няколко пъти на протест. Резултат от недоволството им няма. И тази сутрин хората са се събрали, за да поискат решение на проблема си.

В селото има Дом за възрастни хора и детска градина.

„Нямам вода поне от месец. Смятам, че някой трябва да предприеме някакви мерки и да ни помогне. Молим се да завали дъжд, за да имаме поне дъждовна вода”, казват жители на Караисен.

Други недоволни обясняват, че в Дома за възрастни хора, хигиената става невъзможна. "Перем на ръка, когато има вода в селската чешма. Няма как да си ползваме машините за пране”, добавят те.

Сух решим в софийско село, местните стягат протест

Хората разказват, че имат режим, но той е само по протокол. Имало цели дни без капка вода, а когато тя се появявала, било за минути.

„Трябва да открием нови водоизточници и да изградим инфраструктура, която да доведе водата до селото”, казва кметът на селото Стефан Николов.

„Не знам как човек може да живее без вода? Аз имам кладенец и съм добре, но какво правят другите? Какво означава да нямаш вода в 21 век? Не познавам такъв проблем, той не може да съществува в Германия”, казва Андреас, който е от Германия и живее в село Караисен.

Коментари

  1. 2020.08.11 | 11:00
    Какво е направила БСП за двадсет години управление след 1989! Какво друго са сършили другарЕте от Спосрано 20 през тези години , освен да крадат, ядат и е.бат! НИЩО! Сега тръгнали да ми реват! В това село няма ли мъже, които да се хванат и да си прокарат вода?! КОмунизъмът свърши другарЕЕЕ, свърши! НЯМА КОГО да чакате да ви направи нещо! САМОИНИЦИАТИВА И САМООРГАНИЗАЦИЯ! ПЪк когато управляващите не ви подпомагат или дори пречат, тогава протест! ТАКА е н авсякъде в проспериращите страни! Ако и там хората са чакали а НЯКОЙ да дойде да им реши ТЕХНИТЕ ПРОБЛЕМИ , НИКОГА нямаше да е така както е, а щеше да е като в БЪЛГАРИЯ, посткомунистически пейзаж - катун! Лопатаите другаРЕ, лопатите, а не устите! Сиктир , червени боклуци!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет