Пожарникари успяха да спасят от огъня евакуираното село в Хасковско

Огънят, който два дни бушуваше край Лесово успя да премине река Тунджа и стигна до село Присадец, чиито жители бяха изведени.

Борбата на огнеборците с пламъците продължи през цялата нощ и те успяха да спасят населеното място. Все още обаче хиляди декари остават в пламъци. Трудният терен и отдалечеността му допълнително затрудняват работата на пожарникарите. В събота хеликоптер се включи в гасенето на пожара.

Овладян е пожарът на военния полигон "Корен"

"Силният до ураганен вятър на моменти беше причината огънят да прехвърли река Тунджа и да премине на територията на Хасковска област. Добрата новина е, че успяхме да спасим селото. Много е трудно, местността е пресечена. Ще получим помощ за гасенето и от военните", заяви областният управител на Хасково Стефка Здравкова.

Тя заяви, че ако пожарът се прехвърли в община Свиленград, там ще бъде обявено бедствено положение."До тази вечер е в сила бедственото положение в четири общини, ако се наложи, ще бъде удължено", каза още Здравкова.

Остава бедственото положение в четири общини в Хасковско, нови 20 пожара горят

В събота над 20 пожара горяха в Хасковско.

Коментари

  1. 2020.08.09 | 08:50
    полуграмотен шизофреник, слугинаж на мафията. Той съчинява новините на Новини.бг. Беше пуснал новина, че Мая Манолова звъни на Президента в 5:00 сутринта да се оплаква от полицейския произвол. Те с Манолова са в интимна връзка и Улавия единствен знае това. Откаченякът пускаше в собствения си сайт Троянски вируси да наказва инакомислещите: "Искаш ли момиче, натисни тук"...
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет