Стотици софиянци настояха чрез подписка Столична община да премахне блокадите

Жалба от 423-ма столичани, подписана само за ден, внесоха в Столична община и СДВР недоволните граждани. В нея те призовават главния отговорник за безобразието по софийските улици - кметът Йорданка Фандъкова, да си свърши работата по закон и да осигури свободното движение на всички. Факт е, че въпреки нарушаването на редица закони, включително по Конституция, общината не предприема никакви действия срещу протестиращите и блокадите им.

Именно Фандъкова е човекът, който трябва да гарантира реда в поверения ѝ на избори град и да нареди на органите на реда от СДВР да премахнат неразрешените блокади. До момента обаче това не се слува повече от две седмици и освен недоволството на мнозинството от софиянци, бизнесът в града също страда.

Продължава подписката срещу протеста и блокадите в София

Вносителите на жалбата се заканват именно на това след консултация с адвокат - ако от Столична община не предприемат действия и игнорират подписката им, ще заведат съдебни дела, като ще сезират и Върховния административен съд. Вносител на жалбата е столичанката Даниела Йорданова, а документът е подкрепен от още 423 граждани.

 

Това е първата ни стъпка в общата борба за въвеждане на ред и законност в столицата. Целта ни е проста и ясна и тя е да накараме държавата да си влезе в пълномощията и да си свърши работата, категорични са подкрепилите жалбата.

Тя вече е входирана в Столична община под номер СОА20-ГР94-3936 от дата 06.08.2020 г. Всеки гражданин, който е против незаконното нарушаване на правата му, може да следи за нейното движение и да пита администрацията на Фандъкова какво се случва с жалбата.

Коментари

 1. 2020.08.07 | 00:28
  Не знаех, щях да я подпиша. Омръзна ми от безделници. Защо мнозинството трябва да се съобразява с малцинството- ето това е демокрацията и ви търпим... група хора с неясни възгледи. Целият свят се бори с корупция и мафия, но никой .... не е блокирал пътищата за това.
 2. 2020.08.06 | 23:09
  Тази Даниела Йорданова е ГЕРБАВА до костния си мозък, познавам я лично. Няма да се учудя да има измислени имена в този списък.
 3. 2020.08.06 | 15:18
  Интересно, мога ли да съдя общината за това, че чиновниците ѝ не си вършат работата в опазване на обществения ред? Тия лумпени пречат на хората. Ако е някой пиян, дрогиран или луд ще го приберат (и глобят?), ама като носи кашон с написан политически лозунг вече спукано гърне - над закона е. Странна работа са исканията да се спазват законите. Искания другите да спазват закони, като самия ти ги нарушаваш какъв те прави? Борец за или против законността? Объркан съм. Господин Решетников, обяснете моля за какво се борят подопечните ви от ведомостта.
 4. 2020.08.06 | 13:45
  Не става! Държавата е в РЕМОНТ.
  1. 2020.08.06 | 14:21
   Ами разбивай магазини и кради, тогава? Прост си и чакаш такъв момент, за да осъществиш безнаказано незачитане на законите. И снимания ковчек сякаш е върха на идеята ТИ. ГОЛЯМ РЕМОНТАДЖИЯ СИ... С бирите и просенето на храна, и да залива хората с чаши вода дето я пиеш. Самозабравил си се? Проправя път и отстояваш своята идея за държава. Искам да те изхвърлят от шосето, което е за коли и автобуси. Но ти нямаш идея, как да си осъществиш протеста освен с пречене.
 5. 2020.08.06 | 14:13
  Айде да развалят седянката както беше казал Орешака едно време.
 6. 2020.08.06 | 13:40
  ОСТАВКА НА ФАНДЪКОВА СЪЩО
 7. 2020.08.06 | 13:39
  ОСТАВКА НА ФАНДЪКОВА
 8. 2020.08.06 | 13:37
  ЗАКРИВА ВСИЧКИ МЕДИИ БЕЗ бтв , маргиналната афера ,БИВОЛЯ , КОРНЕЛ - тв , БАБИКЯН ПРАС ...И ПУСКА САМО ПО КОРНЕЛ - тв пляс , КАК СИ ПЕРЕ ЧОРАПИТЕ В ЩАБА СИ ..ОКОЛО НЕГО ..БОЛШЕВИКИ ..РАЗВАЛЯТ ВСИЧКО ..ЧУПЯТ ИНСТИТУЦИИ И БИЯТ ВСЕКИ УСМИХНАТ ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ ...БОЛШЕВИКА СИ СИПВА УИСКИ И ГЛЕДА СЪВЕТСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ...И ТОЙ ИСКА ТАКАВА В БЪЛГАРИЯ ...И Я ПОЛУЧАВА ...И ПО ЦЯЛ ДЕН ГЛЕДАМЕ РАДЕВ И ДЕСА КАК МИЛВАТ ДЕЦА В ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ ..А ДРУГИТЕ ЗДРАВИ ДЕЦА СА В НИЩЕТА И ГЛАД ...ЕЙ ТОВА Е РАДЕВ ...ТОЙ НЕ ИСКА ЗДРАВА НАЦИЯ И СИЛНА ...ИСКА МАРГИНАЛЕН ПУЧ С ПСИХИЧНО БОЛНИ ЖЕНИ - ПРЕДСТВАВЯЩИ СЕ ЗА “ МАЙКИ ..“..ФАШИКО - БОЛШЕВИШКА МУ РАБОТА ..
 9. 2020.08.06 | 13:36
  Всичко е монтаж,няма един подпис истински.Шяйката е в паника.Оставка мерзавци гербеви.
 10. 2020.08.06 | 13:35
  ЗАКРИВА ВСИЧКИ МЕДИИ И ПУСКА САМО КАК СИ ПЕРЕ ЧОРАПИТЕ В ЩАБА СИ ..ОКОЛО НЕГО ..БОЛШЕВИКИ ..РАЗВАЛЯТ ВСИЧКО ..ЧУПЯТ ИНСТИТУЦИИ И БИЯТ ВСЕКИ УСМИХНАТ ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ ...БОЛШЕВИКА СИ СИПВА УИСКИ И ГЛЕДА СЪВЕТСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ...И ТОЙ ИСКА ТАКАВА В БЪЛГАРИЯ ...И Я ПОЛУЧАВА ...И ПО ЦЯЛ ДЕН ГЛЕДАМЕ РАДЕВ И ДЕСА КАК МИЛВАТ ДЕЦА В ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ ..А ДРУГИТЕ ЗДРАВИ ДЕЦА СА В НИЩЕТА И ГЛАД ...ЕЙ ТОВА Е РАДЕВ ...ТОЙ НЕ ИСКА ЗДРАВА НАЦИЯ И СИЛНА ...ИСКА МАРГИНАЛЕН ПУЧ С ПСИХИЧНО БОЛНИ ЖЕНИ - ПРЕДСТВАВЯЩИ СЕ ЗА “ МАЙКИ ..“..ФАШИКО - БОЛШЕВИШКА МУ РАБОТА ..
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет