Празник на общината и честване на 170 години от обявяването на Вършец за курорт започна в града

Празник на курорта, минералната вода и Балкана и честване на 170-години от началото на курортната дейност във Вършец започна в града.

В празнично обръщение към жителите и гостите на община Вършец кметът Иван Лазаров заяви, че макар и в обстановка на здравна криза общината във Вършец ще направи всичко, за да се усети празникът." В тези дни ние обединяваме надеждите си, за едно достойно настояще и бъдеще на любимия ни град и община. Бог щедро е надарил нашия край с красива природа, минерална вода, чист въздух. Когато се обърнем назад, си спомняме за много достойни хора, благодарение на които Вършец е на картата на балнеоложкия туризъм на България. Днес ние се стараем да продължим делото им, да надградим идеите им и мечтите им. Историята на едно населено място прилича на историята на един човешки живот - има тъга и радост, усмивки и сълзи, неволи и съзидание. Сигурен съм, че днес и в бъдеще успехите и съзиданието са повече, вярвам във всеки от вас. Пожелавам Ви здраве и мир. Да бъдат благословени дните ни. Нека да успяват добрите дела и начинания! Честит празник!", заявява кметът Иван Лазаров.

Общината и хотелиерите във Вършец ще си партнират в тежката за туризма обстановка

По повод празника и 170-тата годишнина от обявяването на Вършец за курорт през целия месец август града ще има различни прояви. Вече започнаха прожекции на безплатно лятно кино на открито. В следващите дни всяка вечер в парка в центъра на Вършец ще звучи музика, ще има трабант-фест, конни състезания, много детски празници и представления на театър на открито за деца, връчване на награди за поезия, тържествена сесия на общинския съвет, изложби с рисунки и снимки на открито, алея на занаятите и т.н. Заради пандемията от коронавирус и с цел избягване събиранията на много хора на едно място няма да има концерти на известни изпълнители и турнири за отбори по футбол и волейбол, както е било в предишни години, обяви кметът на Вършец.

Коментари

  1. 2020.08.03 | 14:34
    Защо на сайта на общината не намерих програма за празника с дати и часове на мероприятията ?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет