Общината и хотелиерите във Вършец ще си партнират в тежката за туризма обстановка

  • 25 юни 2020 08:48

  • 1570
  • 3
Общината и хотелиерите във Вършец ще си партнират в тежката за туризма обстановка
© Pixabay

Кметът на Вършец Иван Лазаров, който е и председател на консултативния съвет по туризъм в общината, се срещна с хотелиери и други представители на местния туристическия бизнес.

На срещата бе коментирано продължаването на летния туристически сезон в в условията на усложнена епидемична обстановка.

Със 7000 цветя разкрасяват Вършец

Лазаров заяви, че туризмът е приоритет в развитието на община Вършец и местната управа ще обедини усилията си с тези на туристическия бизнес за привличане на повече туристи във Вършец през лятото и за по-бързо адаптиране към новият начин на живот.

Кметът коментира, че разбира, че туризмът е най-засегнатият от кризата отрасъл, и че общината ще помага с каквото може на местния туристически бизнес.

Хотелиерите и общинската управа обсъдиха начини как в тази обстановка без риск за гостите и за жителите на Вършец да бъде честван празникът на курорта, минералната вода и Балкана и 170 годишнината на курорта Вършец. Стигна се е до общо становище на следваща среща, след седмица, да бъде направена програма с мероприятия за празника, която да е съобразена с положението.

Нови мерки срещу коронавируса и в подкрепа на възрастни хора обяви община Вършец

Собствениците на хотели, къщи за гости и ресторанти от Вършец заявиха, че макар и на 50 процента заетост са готови да приемат туристи, защото хората имат нужда да почиват, да превъзмогнат страха и да бъдат оптимисти.

По традиция община Вършец чества празника на курорта, минералната вода и Балкана в продължение на 40-50 дни през юли и август с много прояви - концерти, театрални постановки, лятно кино на открито, състезания по футбол и волейбол, детски празници, конни надбягвания, киноложки изложби и т.н.

Проявите привличат много туристи във Вършец и в последните години градът възвръща някогашната си слава на един от най-посещаваните курорти, обявиха от местната община.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1570 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Аз

2020.06.26 | 13:50

3
Като прочета за новия начин на живот и не знам да се смея ли кое му е новото, да плача ли като гледам какви коне с капаци сте. Това че някой отбива номер докато друг се прави, че го следи не значи нов начин на живот.
Дженифър от ГЕ.П

2020.06.25 | 13:59

2
Не се лъжете да идвате във Вършец. Тук от сутри до вечер се режат и цепят дърва по тротоарите.Уж почивате а шума от резачките се чува по цял ден.
турист

2020.06.25 | 09:44

1
Кметът да вземе да оправи пътищата към Вършец. Само от към Берковица е нормално да се пътува. Останалите са като лунен пейзаж!!!

Добави коментар

Водещи новини