Започна премахването на висящи кабели

  • 17 април 2012 12:24

  • 915
  • 2
Започна премахването на висящи кабели
© Булфото

Започна принудителното премахване на висящите кабели.

Премахват се кабели на операторите на кабелни телевизии и интернет-доставчици, както и на базисните станции и монтираните незаконно антени на мобилните оператори.

Днес представители на Дирекция Национален строителен контрол започнаха премахване на висящи кабели по 55 заповеди с подписани възлагателни писма.

До средата на юни ще бъдат принудително премахнати незаконни висящи кабелни мрежи във Варна, Русе, Перник, Стара Загора, Видин, Монтана и Враца.

До 2005 г. е имало срок за премахване на всички въздушни кабели. Срокът е удължен до 2007 г. Вече пет години след крайния срок е трябвало да бъдат премахнати, но все още на много места кабелите стоят.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
915 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бичето

2012.04.18 | 10:55

2
Крайно време беше, дано да го доведат до край, а не да не е само за ден два както до сега докато не си платят (точната сума където трябва и колкото трябва и после всичко пак става законно) !?.
Георги

2012.04.18 | 10:55

1
А защо не във всички градове а само в подбрани. Или в другите има прекалено много и не им се занимава? Или пък кабеларката я държи местна мутра за която няма закони?

Добави коментар

Водещи новини