200 рокери застават зад митрополит Николай

  • 15 април 2012 19:25

  • 1546
  • 3
200 рокери застават зад митрополит Николай
© булфото

Приблизително 200 рокери от София ще присъстват на литургия в знак на подкрепа на решението храм-костницата “Света Неделя“ в Батак да бъде превърнат в църква.


В понеделник пловдивският митрополит Николай ще отслужи литургия в храма. На втория ден от Великден стотици вярващи ще участват в литийното шествие в Бачково, където ще бъде изнесена Чудотворната икона на Света Богородица. На Великден митрополит Николай не изневери на традициите и цял преди обед служи тържествена света литургия. Миряните присъстваха на 5-часовата служба в митрополитския храм. “Ние отправяме молитва към Бога за здраве, любов и благоденствие на целия български народ”, заяви пред Dnes.bg след службата пловдивският митрополит.

 

Владиката раздаде червени яйца на вярващите, после присъства на концерт на хора на пловдивските момчета в двора на храма. Митрополит Николай е горд, че е донесъл в България Благодатния огън. Православните църкви в Пловдив първи посрещнаха Благодатния огън и Възкресение Христово. Хиляди вярващи се събраха в храма „Света Марина”, където пловдивският митрополит Николай донесе лично от Йерусалим свещения пламък.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1546 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
e

2012.04.16 | 14:47

3
Слави,колко са страхливи хората,чак и оставят близките си да погиват от "Белега на Звяра".Първо се боят и второ се срамуват от Истината,а Истината е Исус-Живия,Истинния и Възкръсналия преди 2000 години,а не този -религиозния ,който е всъщност -"Звяра",на когото служат попа и папата и още 2 милиарда заблудени "вярващи" .А Господ Исус каза:"Които Ме изповяда пред човеците,то и Аз че го изповядам пред Отец Ми. Но, които се отрече от Мене,то и Аз ще се отрека от него/неверника,страхливеца и лицемера/.

2012.04.16 | 14:47

2
Църквата е затворена, защото е паметник на културата и се руши. Обаче Николай като и сложи тапети отвътре и ще я оправи хахахахахахаа
Един мирянин

2012.04.16 | 08:13

1
"Митрополит Николай е горд, че е донесъл в България Благодатния огън" - дядо Николай, гордостта не беше ли грях ? Или аз нещо бъркам ?

Добави коментар

Водещи новини