В Плевен завършиха възстановителни работи на язовир в парка "Кайлъка"

  • 09 юли 2020 20:13

  • 782
  • 0
В Плевен завършиха възстановителни работи на язовир в парка "Кайлъка"
© община Плевен

В Плевен са завършени възстановителни работи на преливник, отводняващ канал и подпорна стена на язовир в парк "Кайлъка", съобщи областната администрация.

Областният управител Мирослав Петров и народният представител Пламен Тачев са прерязали лентата на ремонтирания язовир "Тотлебенов вал". Гости са били председателят на Общинския съвет Мартин Митев и прокурорът от Окръжна прокуратура Иван Шарков.

Директорът на "Напоителни системи" - Плевен Иваничка Райчева е обяснила, че възстановяването на преливника на язовира е извършено по нова технология с геомембрана. Ремонтиран е отводняващият канал като са реновирани стените му. Възстановен е изцяло и каналът за напояване, който завирява язовирите Мъртва долина Едно и Две. Укрепено е дъното в горната част на язовира, под преливника на яз. "Кайлъка".

Проблемът е бил поставен на вниманието на междуведомствената комисия в МОСВ, за да се намери финансиране за ремонта на язовира. Успешното изпълнение на ремонтно-възстановителните работи ще гарантира недопускане заливане на парк "Кайлъка", се посочва в съобщението на областната администрация.

Последвайте канала на

Novini.bg
782 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини