Фандъкова: Няма да правим компромис с живота и здравето на хората

  • 14 април 2012 13:05

  • 6583
  • 47
Фандъкова: Няма да правим компромис с живота и здравето на хората
© Булфото

Никакъв компромис не може да се прави с живота и здравето на софиянци – това е категоричната позиция на кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по повод проблема с бездомните кучета в столицата. В студиото на „Факторът Кошлуков” по TV7 тя заяви, че е готова да плати своята политическа цена, стига да се намери ефективно и гарантиращо безопасността на гражданите решение по конфликтния казус.

Мерките, които Фандъкова предлага, са свързани със спешни промени в нормативната уредба, така че да се улеснят процедурите за изграждане на приюти, както и да се облекчат условията за евтаназиране на доказано опасните кучета. Тя съобщи за порочната практика за осиновяване на агресивните кучета, след което отново да се пускат на улицата. Това е и причината за исканото отпадане на понятието „надзорник”, който да се грижи за десетки, а в някои случаи и за стотици бездомни животни на улицата. „Ние стимулираме осиновяването, но истинско осиновяване и отглеждане на кучето вкъщи”, допълни кметът.

В студиото на „Факторът Кошлуков” столичният кмет разказа за сериозния натиск от страна на природозащитните организации върху работата на „Екоравновесие”. Тя припомни случая със счупеното стъкло на буса на предприятието, докато един от ловните екипи проверявал сигнал за глутница кучета в района на Окръжна болница.

Защитници на кучешките права от Австрия пък са предявили претенции за осиновяване на кучетата, причинили смъртта на проф. Ботьо Петков в кв. „Малинова долина”.

Фандъкова подчерта, че не иска да слага „под общ знаменател” всички природозащитни организации и даде положителен пример с Animal Rescue, които поддържат най-големия приют и кастрационен център в Горни Богров.

„Първо трябва да има промени в закона и второ, необходима ни е подкрепата на обществото и медиите, за да може следващите месеци да има видим резултат”, допълни кметът.

Разговорът с Емил Кошлуков продължи по темата за актуалните ремонти в столицата. Фандъкова очаква трафикът в града да намалее чувствително с пускането на новата отсечка на метрото от кв. „Младост” до „Цариградско шосе”. За половин година пък ще бъде затруднено движението по булевардите „П. К. Яворов” и „Драган Цанков” заради изграждането на кръгово движение.

Кметът се обяви за поставянето на легнали полицаи пред ключовите пешеходни пътеки в столицата. Фандъкова подкрепя и въвеждането на вечерен час в общежитията в Студентски град. По думите й, собствеността на висшите учебни заведения вместо за дискотеки и кръчми, трябвало да се използва за библиотеки.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
6583 47

Коментари 47

Добави коментар
Az

2012.04.17 | 01:58

47
Давй Фандъкова ,масова ефтаназия като в румъния ! Така се дайства с размах ! Писна ми да чета за нападнати и нахапани от помияри деца жени и старци ! Да го духат правозащитниците ! Нито колело да караш нито да минаваш през орпеделени райони през нощщта ! Тва град ли е или савана ???
още един луд

2012.04.17 | 01:56

46
о боже...хайде стига с тия песове, немога да ви разбера какъв ви е проблема, слагате по някоя спринцофка в джоба и се тръгва и се приспиват всички. Който природозащитник се обади, да му дадат 10 кучета за осиновяване да се грижи за тях щом ги обича толкова, не може цял град да реве и да ги е страх хората от тъмни улици,а в същото време някви си природозащитници, който дори не са от България, да ми казват не можете, ай сиктир! Какво сте тръгнали да се съобразявате с чужденци, къде ми е гласа на мен БЪЛГАРИНА! Я стегнете малко тая столица, на циганска махла е заприличала!!!
Aida_v

2012.04.15 | 17:50

45
На думи е чудесно,но защо чак сега,г-жо Фандъкова?От седмица ли сте кмет,или пък кучетата се появиха преди седмица по улиците?А това,че сме първи в Европа по заболели от кучешка тения - и това ли не знаете?Ако наистина направите нещо,"политическата цена"ще е във Ваша полза,но дали можете?!Освен приказки друго не сме видели до момента...
ПИЧА

2012.04.15 | 17:04

44
БРАВО, СЛЕД КАТО ЩЕ МИСЛИМ И ПРАВИМ НЕЩО ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ХОРАТА МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ПРОБЛЕМЪТ С БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА Е ПО- МАЛЪК, ОТКОЛКОТО ПРОБЛЕМЪТ С НЕКАДЪРНИЯТ ЛЕКАРСКИ ПЕРСОНАЛ ОТ КОЙТО ЗАВИСИ ЖИВОТА НА ВСИЧКИ НАС!!!!
Dead

2012.04.15 | 16:33

43
Да и понеже не правите компромис в София е пръскано срещу комари само в големите и елитни квартали и в центъра, а на останалите места не, че да си спести за нов мерцедес, а всички знаем какви болести разнасят тигровите комари, а и обикновените. Понеже също не се прави компромис от години почти не се пръска против кърлежи. Да не споменавам, че оставят децата в социалните домове да измират, да бъдат изнасилвани и убивани. Умишлено се избиват и пенсионери в болниците. Всичко това е щото ви дреме за здравето на хората на всички гнусни продажни политици, бихте направили всичко за пари. Костюмирани боклуци, но обществото е виновно, че ви търпи! Просто стадо дало власт на крадци и убийци !!!!
WTF

2012.04.15 | 16:20

42
Ей лицемери жалки! Какво ми се правите на загрижени за детския живот ? 2 дни след случая на изнасилени, гаврени и убити деца в социален дом, вие го забравихте. Хич не ви дреме, че убийците ще бъдат наказани само дисциплинарно, че май даже не знаете какво е това. А тук ми се правите на загрижени. Че като толкова ви дреме за децата що те са по-дискотеките и колите на 40 годишни старци ? Що ги газите на пътя и си хвърляте боклука на всякъде ? Смешници българина е просто същество, винаги мрънка, винаги е недоволно, но никога не иска сам да оправи нещата и живота си, а когато създаде 1 проблем иска друг да му го реши и друг да е виновен. Самия факт, че предпочита да направи мръсно на някого пред това да оправи живота си говори колко долна нация сме. Гледайки как вървят нещата след 20 години тази извратена, болна и злобна нация няма да я има и слава Богу писна ми да ме гледат като по-долен от терорист в Европа и да ме е срам да извадя личната си карта, защото веднага ме сочат с пръст и казват "о тоя е българин ужас". Много ви пука щом допускате да ви избиват мангали, да газят и да газите децата си, да убиват деца с домовете и разни политици да ви крадат с години, а вие да блеете като покорно стадо. Ето за това никога няма да се върна в България, тук в цивилизацията хората са културни и мислят с главите си, а не като в България прости и злобни изверги жадни за кръв. Европа ви видя какви сте и е възмутена от вас.
Мразя кучкари-помияри !!!!!!!

2012.04.15 | 15:50

41
Евтаназия за всички кучкари !!!!!!
Boko

2012.04.15 | 15:48

39
Браво за куража на Фандъкова. Безрезервно я подкрепям. Най-после да се намери читав кмет.
Evil

2012.04.15 | 15:49

40
Ахаха ти малоумен ли си ? Читав кмет, тази ? Ходи се прегледай, сега мрънка и говори глупости защото горката разбра, че е стигнало до ушите на ЕС, че в България общинско предприятие краде пари под претекст, че уж върши някаква работа. Дивата селянка Фандъкова усети, че в Европа се разбра как методи прорабитли по-цял свят в България не работят поради факта, че Екоравноавесие източва пари от години и това няма как да стане без знанието на кмета. Всеки мислещ си, че в България има не крадящ и честен политик значи е време да спре алкохола и наркотиците!
стой

2012.04.15 | 15:45

37
За всички които се смятат за по-важни от останалите животни и възпитават съответно децата си да мислят така: Не давате ли по този начин правото на хора като кметицата и премиера да отнасят с нас като с животни?

2012.04.15 | 15:46

38
Извинявай, ама уличните помияри, не са "останалите животни" и точно уличните помияри бая животинки разкъсаха и изядоха по парковете и по улиците, така че, по-полека с изявленията. А и хора бая нахапаха и няколко даже осакатиха, а един го убиха направо.
Мечо Пух

2012.04.15 | 15:44

35
Защо не евтаназираме шофьорите убийци ,които убиват по 1000 души годишно ,а бездомните кучета ,които убиват по 1-2 души на година?

2012.04.15 | 15:45

36
А ЗАЩО НЕ ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА КУЧЕЗАЩИТНИЦИ, КОИТО СЪЗДАВАТ РИСК ОТ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА БЯС И КУЧЕШКА ТЕНИЯ? ЗАЩО НЕ В КАРАМЕ В ЗАТВОРА СЪЩИТЕ, КОИТО НИ ОБЯСНЯВАТ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ КАСТРИРАМЕ ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА, ЗА КОИТО СЕ ГРИЖИМ ДОБРЕ? И НАЙ-ВЕЧЕ ДА ВКАРАМЕ В ЛУДНИЦАТА, ОЛИГОФРЕНИ КАТО ТЕБ?

Добави коментар

Водещи новини