Нови пътища ще радват хасковлии

  • 08 юли 2020 11:08

  • 410
  • 2
Нови пътища ще радват хасковлии
© Областна администрация - Хасково

Четири предстоящи ремонта по пътната мрежа са одобрени и финансирани за изпълнение. Това докладва пред областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, директорът на Областно пътно управление-Хасково инж. Радостин Ламбрев.

Проектите, за които е осигурено финансиране през 2020 -2021 г. на територията на област Хасково, са:

Технологичен проект за ремонт на участък от републикански път I-5 „Стара Загора – Димитровград“ от км 266+572 до км 275+434. Ремонтът по Технологичен проект вече е стартирал. Срокът, в който фирмата – изпълнител трябва да приключи, съгласно одобрено задание от АПИ, е едногодишен.

При реализирането на СМР ще се подобри трайно технико - експлоатационното състояние на пътя, като ще се положат нови асфалтови пластове, нови ограждащи съоръжения, вертикална сигнализация и пътна маркировка, отговаряща на нормативните изисквания.

В участъка има три мостови съоръжения, които ще бъдат ремонтирани съгласно проекта. Проектът предвижда частично затваряне на пътя като тежкотоварните автомобили ще преминават през обходен маршрут - Димитровград - село Опан - гр. Симеоновград и обратно.Това е първият цялостен ремонт на пътя от 80-те години насам.

Технологичен проект за ремонт на мостово съоръжение на път II-76 Тополовград-Харманли, участък Хлябово-Българска поляна, над река Соколица при км 29+613. От днес стартира подготовката за ремонта като срокът за завършване му е до края на годината. От ОПУ-Хасково информират, че обходният маршрут за МПС над 3.5 тона ще бъде през селата Устрем – Радовец - Студена, а лекотоварните автомобили ще преминават през алтернативния, успореден път на път II-76, по същото направление.

 

Технологичен проект за ремонт за извършване на промяна/допълване и актуализация на организацията на движение на кръстовище на път I-5 ,,Хасково – Кърджали“ при км 303+570 с общински път за с. Войводово. При промяната на кръстовището ще се изгради трета лента за ляво завиване в посока с. Войводово, както и ще се положи нова пътна маркировка в участъка.

Движението при км 1 на АМ "Марица" в посока Хасково се извършва в една лента

Технологичен проект за ремонт на път III-808 от км 22+380 до км 33+871 /от п.кр. с път III-505/Върбово - Тънково/ до с. Долни Главанак. Пътят не е ремонтиран от 70-те г. на миналия век. Срокът за изпълнението на технологичния проект, в който фирмата – изпълнител трябва да приключи, е едногодишен, съгласно одобрено задание от АПИ.

Очаква се да бъде одобрено и финансирано допълнително задание за ремонт на част от АМ „Марица“, ляво платно, в участъка от 99.500 км. до 101.700 км. Предвижда се ремонт на участъка и подобряване на технико – експлоатационното му състояние.

Последвайте канала на

Novini.bg
410 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Въйй

2020.07.08 | 14:36

2
Нека да се радват хората ,че няма да има и шест месеца и пътя ще стане като след война

2020.07.08 | 11:21

1
И да асфалтирате пред родния дом на пРецедента в кауньово.

Добави коментар

Водещи новини