Държавата на плужеците и банкоматите! Свиквай!

  • 03 юли 2020 15:55

  • 9187
  • 0
Държавата на плужеците и банкоматите! Свиквай!
© Булфото Архив

Държавата на фалшивите патриоти и менте родолюбци—всички я обичат kleta majka Balgaria, докато не им замирише на пари!

Харесва ли ти ролята на банкомат? Да? Не? свиквай!—наследствена е!

Това ще оставиш на децата си: да си знаят, че са роби и философията, че: „Нищо не може да се направи“; „Трай, да не стане нещо“ и най-важния урок за деца: „Подмажи се на господарите, може да им станеш личен роб“.

Докато си мятахме кал едни по други и се убеждавахме истински ли е коронавирусът или не, господарите се наиграха зад гърба ни. Кой си построи подпорна стена на Алепу, кой—усвои едни пари, за да имитира дейност на Седемте Рилски езера; само който го мързя, само той не се подигра с робите. А междувременно Брюксел изпрати ПОСЛЕДНО предупреждение за нарушения по Натура 2000. 

Крещящо безочливо—в името на някой лев! Кога ще се наядете най-после?

Само да ви напомня, че вие сте банкомати – вие плащате заплатите на държавните плужеци, които ни вкарват в наказателни процедури, които пак вие ще платите. Нищо де, стойте си на сянка, че е жега, не се напъвайте. Вие сте богати, имате пари, ще ги платите. И децата ви – и те ще плащат. А и да свикват, че това ги чака!

Захласнати в това кой луд доктор какво казал за коронавируса и кой чалгаджия си направил партия, проспахме поредната нагла подигравка. 

И то… най-лошото е, че я проспахме с отворени очи. То е пред нас, казват ни, медиите тръбят. Няколко човека се възмутиха във Фейсбук. Керванът си върви. 

Всички твърдите, че възпитавате децата си да се възхищават на Левски и Ботев, но тайно ги учите да се възхищават на Илия Павлов, братя Илиеви и на хора с прякори, които работят за хора с псевдоними. Признайте си. 

***

Онзи ден в национален ефир, в „Тази сутрин“, от фирмата, която строи уж „подпорната стена“ на Алепу, си заявиха съвсем искрено, че те си имат разрешително за строеж и там ще има курортен комплекс. 

Тоест версията с „подпорната стена“ я е измислил някой гузен държавен служител, който се е чудил каква глупост да си изсмуче от пръстите, за да замаже положението. 

alepuvillage.com

 

По-интересното е, че са измислили още един номер: строежът се води на ВТОРА линия, нищо, че виждаш малко пясък пред него и веднага – морето… Не! Очите ти те лъжат. Строежът е на ВТОРА линия. Точка! Имало пред него общински имот, който е път. Да, правилно виждаш, че там няма нищо. Просто пясък и море. Но някой плужек, в някой кабинет е взел едни пари, за да приложи „гения“ си да нагажда нещата. И така строежът е станал на втора линия. Всичко е точно. 

Местните от Созопол си трайкат. Колкото повече хотели и комплекси, толкова повече балами за доене. Добре са дошли! Ама природа, ама България… Това са приказки за пред деца и пред роднините, като се напием, да пеем патриотични песни. 

Междувременно прокуратурата протестира и разрешенията за строеж в защитена зона „Емине – Иракли“. Ако отвориш този материал, в него ще прочетеш, измежду другите интересни неща и ето това: „Имотът е изключен от горския фонд, след което от кмета на Несебър е разрешена сеч на общо 110 дървета, а от главния архитект са издадени първоначално три разрешения за строеж за 13 жилищни сгради“.

Прокуратурата протестира разрешенията за строеж в защитена зона "Емине - Иракли"

Искам за секунда да се върна на „подпорните“ глупости на Алепу. 

От страницата „Деволюция“ във Фейсбук, публикуваха следното: 

„По БТВ сутринта показаха проекта за Алепу вилидж. По думите на инвеститора се оказа, че имат право на строителство до 2 етажа над ниво терен.
Забавното - 2015 същият човек обяснява, че там няма да се строи. Ама нали тогава теренът е над плажа до пътя. 2016-та започва свлачището, което О'БОЖЕ какво съвпадение, е с абсолютно точния размер на парцела.
2019-та го "укрепват", 2020-та вече имаме проект за ШЕСТ етажна сграда, но реално понеже е стъпаловидна, тя не нарушава регулацията от строителство до 2 етажа!
Та въпросът е, ние всички останали точно колко големи идиоти сме, че да не зацепим какво се случва?“

 

Междувременно разни медии по морето, които са напълно, ама напълно независими, се опитаха да изкарат версията, че инвеститорът всъщност ни е спасил от… как беше?... а да – екокатастрофа, като е направил „укрепването“. 

Готино, а?

***

А сега, една история, която е напълно измислена и ако ви напомня на реални места и личности, си е във вашата глава:

Имало едно време един некадърен за нищо плужек, който мечтаел да си бъде плужек, ама професионален плужек и ако може да не плуе просто ей така в миризливата кухня на майка си, а да плуе на Малдивите. Огледал се, помислил и разбрал, че има идеална професия за него и други като него. Учил, но не много усърдно, все пак е плужек, но намерил, баща му, като продаде нивата, на кой да бутне парите за подкуп. Завършил. Много обичал да се подмазва и да обещава на силните хора, че ще направи каквото му заповядат. Силните хора известно време му се подигравали и го правели за смях, но разбрали, че е сериозен и за пари е готов на всичко, и ще им е верен. Плужекът станал кмет. Направили го. И така се запознал с цяла армия от други плужеци, като него – други кметове, министри, архитекти, чиновничета в дирекции, от чийто подписи зависят разрешения и забрани. Все плужеци, които не стават за нищо, но си мечтаят да се хванат на работа, в която подписът им да струва пари и да им плащат, за да се подписват на разни документи. И… О! Чудо! Мечтите на всички плужеци се сбъднали и им плащали луди пари, за да се правят на ударени и да подписват процедури и да не подписват други, да помагат на едни и да пречат на други. А на тях мечтата им била просто да не правят нищо, а да имат много пари, за да си плуят, ама на Малдивите и нещо със силикон да тичка около тях, докато се почесват и пийват коктейлчета. И родителите на Плужека се просълзили от умиление, че детето е постигнало толкова много в живота. А учителите му само се молили никой да не разбере, че те са го учили тоя неграмотен шмиргел…

***

И керванът си върви; докато плужеците си сбъдват мечтите, другата част от населението – банкоматите, са обзети от примирение, че „тука е така и нищо не може да се направи“ и си плащат, за да може плужеците да плуят на Малдивите. 

Хората-банкомати също така, когато спестят парички, успяват да идат и на море. Например в Созопол, да видят какви ги вършат плужеците, че да си сбъдват мечтите. Поцъкат малко с език, платя 25 лв. за вмирисаната пица, пà си идат, да разказват на другите банкомати вкъщи какво са видели. 

И, като им прекипи много, ама много и ракията със салатата вече не ги разтоварва, за да се успокоят, спретват протест, ама не истински, а срещу носенето на маски например или нещо също толкова смислено. После, някой, като направи истински протест, му се подиграват, че е тъп. 

И така. 

Между другото, имаш туристически министър, който (освен всички други хитове) смята, че летният сезон може да продължи до края на октомври. Което е чудесно, защото тъкмо може последният ти ден на плажа да съвпадне с първия сняг. Романтично е. 

---

Ангелкова: Туризмът се раздвижва, летният сезон може да продължи до края на октомври

Последвайте канала на

Александър Томов
9187 0

Свързани новини

Водещи новини