Соченият за "острието" на Божков в ДКХ напусна изненадващо НАП

  • 26 юни 2020 16:13

  • 5878
  • 7
Соченият за "острието" на Божков в ДКХ напусна изненадващо НАП
14 00дни
©

Директорът на дирекция "Контрол" в централното управление на Националната агенция по приходите Васил Панов напуска системата на приходната агенция по свое желание, считано от днес, 26.06.2020 г.  

Това изненадващо съобщиха от пресцентъра на НАП. "Ръководството на НАП благодари на г-н Панов за усилията и резултатите, постигнати за над 25 години работен опит в системата на приходната администрация", се казва в прессъобщението. До провеждането на конкурс длъжността ще бъде изпълнявана от Раймонда Овчарова, началник отдел към дирекция "Контрол".   

Васил Панов бе и дългогодишен член на Държавната комисия по хазарта, назначен е от квотата на министъра на финансите. Той напусна комисията през февруари тази година, когато всички членове бяха подменени заради скандала със занижените хазартни такси, ощетили бюджета с близо 700 млн. лв. 

Държавен служител от НАП на път да изхвърли от България огромна международна компания, една от най-големите данъкоплатци в страната ни.

Панов е сочен за "острието" на избягалия в Дубай и притежател на 18 обвинения Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от в Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Панов съвестно е помагал за изхвърлянето на компанията Betfair от българския пазар, както и за лишаването на други чуждестранни компании, кандидатствали за лиценз за легална работа на родния пазар.

Наскоро левицата поиска обяснение от финансовия министър как така години наред шефът на дирекция "Контрол" в НАП Васил Панов е проспал по-ниските такси, които са плащали хазартните фирми на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от. За последните 5 години комисията е правила над 3000 проверки, а НАП - над 800 ревизии на хазартните оператори, но не са открили нарушения в плащането на таксите.

Цветомир Найденов сподели кои са "десните ръце" на Васил Божков

"Основният въпрос е дали в ръководството на ДКХ са "калинки", които не знаят къде се намират, или крадат заедно с крадците", коментира депутатът Румен Гечев. "Съмнявам се, че са некадърни, тъй като 11 години директор на дирекция "Контрол на НАП" е Васил Панов. Искам да ви попитам какво прави още този човек в НАП, ако е некадърен и защо веднага не го уволнихте", каза народният представител.

Васил Панов

Междувременно в четвъртък сутринта обвиняемият бизнесмен Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от във фейсбук пост публикува снимки, на които се вижда как прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев, който е наблюдаващ по редица нашумели разследвания, сред които и това срещу бизнесмена Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, излиза от Националната агенция за приходите. В придружаващия пост Божков пише: "През последните месеци Прокуратурата оказва непрекъснат натиск върху служителите на НАП. Резултатът е десетки нарушения на законите. Заплахи. Грабеж. Наблюдаващият прокурор на голяма част от делата ми ежеседмично изисква от НАП погазване на закона и престъпни действия. Същият Ангел Кънев, за когото се твърди, че е разпитал ББ (Бойко Борисов - бел. ред.), МС (Менда Стоянова - бел. ред.) и ВГ (Владислав Горанов - бел.ред.) (2 пъти), може да отговори #КОЙ дирижира тези действия. А #КОЙ може да разпореди и на ВГ, и на ИГ си отговорете сами."

В последващ пост Божков уточнява, че снимките е получил от симпатизант, както и че в петък, 26 юни, предстои да покаже "последствията от грубия натиск върху служителите на НАП". Днес обаче няма нова публикация по темата във фейсбук профила му.

ВСС с декларация срещу заплахата на Божков към разследващия го прокурор Ангел Кънев

Проверка на в. "Сега" в имуществените декларации на Панов показва, че във встъпителната му от 2012 г. той обявява само наследствена къща в Пловдив и автомобил "Форд", няма налични парични средства и влогове. Полупразни са и декларациите му за следващите години, като до 2016 г. включително Панов е декларирал само допълнителни приходи от наем и доход на съпругата на общата стойност 24 840 лв. През 2016 г. обаче той тегли банков кредит от 120 хил. лв. и купува половин апартамент от 117 кв.м. Цената на придобиване е 208 883 лв. За остатъка се твърди, че са дошли от други доходи извън трудовия договор и от съпругата. В следващите декларации отново няма влогове или налични парични средства, посочва изданието.

Последвайте канала на

Novini.bg
5878 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2020.06.27 | 01:18

7
Човека няма приходи,освен наследствен имот и един закупен с кредит,няма и надути банкови сметки,изглежда честен човек,не го закачайте!

2020.06.27 | 01:16

6
Този човек изглежда честен,дори жилищата е взел с кредит! Изпитвам съжаление към него.
Красимир

2020.06.26 | 20:24

5
Тоя коч защо не е в ареста ? Толкова сигнали и да се размине с оставки май е меко казано престъпно. В Софийския затвор май му е мястото .

2020.06.26 | 20:14

4
Тоз найден го изплющя

2020.06.26 | 20:12

3
Не може да бъди изненадан съм, мойте съболезнования на близките на загиналите
Ала бала

2020.06.26 | 17:30

2
Нищо, че е куче пазач и той трябва да лежи на топличко за дълго
Фен

2020.06.26 | 17:23

1
Никакви калинки този е сложен като кучи пазач дасе плащат петнаисете процента а не дваисет . И защо журналиста не пише кои гое назначил на този пост

Добави коментар

Водещи новини