Изграждат трета клетка на Регионалното депо за отпадъци в Разград

  • 18 юни 2020 14:18

  • 204
  • 0
Изграждат трета клетка на Регионалното депо за отпадъци в Разград
© pixabay

Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Разград взе единодушно решение за внасяне на инвестиционните проекти за изграждане на трета клетка на Регионалното депо за отпадъци, съобщават от пресцентъра на общината.

Кметът на Разград Денчо Бояджиев откри и ръководи заседанието на Общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Разград.

Не били компютри в Елин Пелин, а компоти с боклук

В него участваха всички кметове на общини в Разградска област. Бояджиев обясни, че за изграждане на трета клетка на Регионалното депо за неопасни отпадъци са изготвени инвестиционни проекти, съгласно Закона за устройство на територията и заедно с комплексен доклад те трябва да се внесат за съгласуване от Областния експертен съвет в Областната администрация-Разград.

Решението за внасяне на проектите бе прието единодушно от кметовете на седемте общини от областта. Възложено бе на кмета на Община Разград да изготви документацията за провеждане на обществена поръчка за строителство с предмет "Изграждане на трета клетка на обект "Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян".

След изготвяне на документацията и съгласуване с всички общини ще се насрочи ново заседание на Регионалното сдружение, на което ще се предложи приемане на решение за одобряване на документацията и обявяване на обществената поръчка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
204 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини