Стартира ремонт на ключов булевард в Русе

  • 05 юни 2020 14:33

  • 191
  • 0
Стартира ремонт на ключов булевард в Русе
© Pixabay

Началото на реконструкцията, рехабилитацията и модернизацията на бул. "Трети март" в Русе е поставено днес. Това съобщиха от общинската управа в крайдунавския град.

Булевардът и свързаният към него Сарайски мост са основен пункт за влизане в града от главните пътища Велико Търново-Русе и София-Русе.

Проектът включва реконструкция на пътните платна и връзки при пътен възел "Сарая". Изграждане на нови трасета за движение на велосипеди, а в зоната на кръстовищата и пешеходните и велосипедни пресичания ще бъде осигурена достъпна среда. Планирано е подобряване на осветеността на булеварда и изграждане на допълнителни елементи за подобряване на пожарната безопасност. Ще бъде изпълнена изцяло нова сигнализация с пътни знаци и маркировка. Предвижда се изграждането на система за видеонаблюдение и следене на трафика.

Стойността на ремонта е 8 555 683,61 лева. Сумата е осигурена по проект "Инвестиране в пътната безопасност и подобряване свързаността на Община Русе и Окръг Гюргево с транспортна мрежа TEN-T", финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество между Румъния и България.

Сред участниците в церемонията по първа копка са били кметът на Русе Пенчо Милков, ръководителят на проекта и заместник-кмет на града инж. Магдалина Илиева, както и областният управител на Русе Галин Григоров.

Последвайте канала на

Novini.bg
191 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини