Искат да се затвори болницата в Сливен, в която има огнище на коронавирус

  • 04 юни 2020 09:47

  • 529
  • 0
Искат да се затвори болницата в Сливен, в която има огнище на коронавирус
© Pixabay

Кметът на Сливен Стефан Радев предлага частната МБАЛ "Хаджи Димитър", в която има огнище на коронавирусна инфекция, да бъде затворена за няколко дни за дезинфекция, съобщиха от общинския пресцентър. В отделението по гастроентерология там има седем заразени медици.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Според кмета извършването на цялостната дезинфекция би било най-добре за самата болница, за пациентите и работещите там. "Факт е, че медиците работят в много рискова среда. Нашата задача е да ги минимизираме и да взимаме максимално бързи мерки, когато се случи такава ситуация. Истината е, че това ще е новата нормалност - да живеем при условията на COVID, ако вирусът не изчезне по някакъв начин", е казал кметът. Той е категоричен, че Сливен не трябва да се затваря, защото това няма да реши въпроса с разпространението на заразата вътре.

По думите на д-р Пенко Пенков, управител на МБАЛ "Хаджи Димитър", в болницата е спрян приемът на болни и след дезинфекцията следващата седмица ще бъде възстановен. Ще бъде изпълнено предписанието на РЗИ-Сливен за поетапно дезинфекциране. Медицинският персонал се тествал групово.

 

Тестват лекарите от сливенската болница със 7 заразени медици

 

Източникът на заразата, според специалистите, вероятно е пациент.

 

Пациент вероятно е източникът на заразата в гастроентерологично отделение на сливенската болница

 

От общинския пресцентър съобщиха още, че пробата за коронавирус на служителката от детска градина "Детство" в Сливен, която е имала контакт с част от заразения персонал в МБАЛ "Хаджи Димитър", е отрицателна. Превантивно там вчера не се приемаха деца, бе извършена и дезинфекция, информира БТА.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
529 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини