Огнеборци и военнослужещи са готови за борба с пожарите през летния сезон

  • 28 май 2020 17:22

  • 599
  • 0
Огнеборци и военнослужещи са готови за борба с пожарите през летния сезон
© Pixabay

Огнеборци и военнослужещи са готови за борба с пожарите през летния сезон. Това естанало ясно по време на работно заседание във връзка с настъпването на пожароопасния сезон, информират от пресцентъра на областната администрация. В него са участвали областният управител Гергана Микова, директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев, директорът на Областна дирекция "Земеделие" Елка Бонева, представители на ОД МВР, РЗИ, Областно пътно управление, Регионална дирекция на горите, на Втора механизирана бригада, "Мини Марица-изток" и на общините.

На срещата е била докладвана готовността на институциите и на местните власти за пожароопасния сезон, който със заповед на областния управител е обявен за периода от 2 март до 30 ноември.

От Втора механизирана бригада са съобщили, че едно формирование с численост 20 военнослужещи е в готовност да оказва помощ на огнеборците при възникването на пожари. Директорът на ОД "Земеделие" Елка Бонева е обявила, че в момента вървят проверки на изправността на земеделската техника във връзка с предстоящата жътвена кампания.

Огнен ад в автоморга в Хасково

Пътнопочистващите фирми също се готвят за пожароопасния сезон. Косят се сухите треви край пътищата.

От началото на 2020 г. досега на територията на област Стара Загора са възникнали общо 6 горски пожари с обща площ 31 дка, уточняват от пресцентъра на областната администрация.

Последвайте канала на

Novini.bg
599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини