Изселват бездомните кучета в „Надежда” и „Кремиковци”

  • 09 април 2012 10:05

  • 2131
  • 8
Изселват бездомните кучета в „Надежда” и „Кремиковци”
©

Столична община открива търг за проектирането на временни съоръжения, в които да бъдат настанявани бездомни кучета. Изискванията към инвеститорите за строежа на пансиони и приюти се очаква този път да бъдат облекчени.

С проекта ще бъдат осигурени повече места в софийските приютите. Припомняме, че това поиска още миналата седмица столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, по време на среща с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Съоръженията ще имат олекотени конструкции и в тях ще могат да се настанят около 1000 кучета. Вече има два проекта за място, изготвени от общината - в кв. "Кремиковци" и в кв. "Надежда", съобщава БНТ.

Столична община изисква от Закона за защита на животните да отпадне терминът „надзорник", защото той дава право на хората, когато осиновят куче, да се грижат за него не в дома си, а на улицата.

Последвайте канала на

2131 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2012.04.09 | 22:46

8
Да ги приспиват! Не искам да плащам данъци за да отглеждат помияри и не съм длъжен. А който иска - моля, прибира си ги, и си ги гледа. Обаче да ни изнудват разни келемета да плащаме зарад помиярите не става.
PETAR

2012.04.09 | 19:24

7
PAK 6TE NI HAR4AT PARITE ZA GLUPOSTI !
:D

2012.04.09 | 19:24

6
Те и по селата ги пускат тия помяри гадни и там правят много мизерии нападат кокошки овце,кози,но там няма шибани природо защитници да ги пазят мръсните помяри там само излизаш с една брадва или пушка стреляй и коляй на воля никой нищо няма да ти каже.
kopie

2012.04.09 | 19:24

5
Добре де - защо просто не ги умъртвяват? Няма да има нужда от повече приюти, инжекциите са ефтини в сравнение с храната нужна за гледане на куче, и тия дето любят бездомните псета могат да си го турят отзад - или си ги зимат вкъщи или няма да ги има. Да не би да има някакъв дебилен закон против хуманното умъртвяване?!
народа

2012.04.09 | 17:23

4
ОТ ТУК ПРИ КМЕТУВАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ МИНА КАТО ДИРЕКТОР И МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ Кучешката мафия, която години наред топи столичния бюджет без никакви резултати, е продукт на Стефан Софиянски. продължена от Бойко Борисов . Още по време на неговото управление структурата "Екоравновесие" и подчинената й администрация са мъртвородени по подобие на здравната каса и са обречени да губят парите на софиянци, пише в. "Всеки ден". Структурите са създадени от Софиянски и хората му така, че пътят на парите се проследява трудно и те потъват безследно в джобовете на природозащитници менте. "Това са милиони всяка година", коментират работещи в приюта в "Сеславци" пред всекидневника. Всички се грижат от години за животните и са наясно със схемите на властта, но всяко следващо управление се оказва безсилно да реши проблемите, защото са в самата законова рамка. От години хилядите бездомни кучета, които скитат по улиците, служат за нагушване с общински пари на редица хитри играчи от псевдоприродозащитни организации, както и от шефове на фирма "Екоравновесие". По 280 лева плаща общината за кастрация, ваксиниране и обезпаразитяване на кучетата. Много странно къде отиват тези пари, които годишно се изчисляват на милиони. Защото всеки може да направи следната сметка: кастрация при ветеринар струва 40 лева за мъжко и 60 лева за женско, обезпаразитяване вътрешно и външно струва 10–15 лева, ваксинирането пък срещу бяс струва 30 лева. Общо 110 лева максимум. Доброволци, които се грижат за четириноги в приюта в Сеславци, разкриват, че екипите на "Екоравновесие" много често прибират кучетата за ден-два, не ги кастрират, а след това връщат глутниците в съвсем различни квартали. До момента Йорданка Фандъкова е уволнила двама шефове на "Екоравновесие", но не успява да се справи с проблема. Един от начините "Екоравновесие" да се спасява от проверки е, като сключва договори с псевдоекоорганизации, които уж гарантират, че всичко в приютите е нормално. Те пък получават възможността да прибират пари от германски организации за защита на бездомните кучета по разни програми и проекти. Вместо обаче тези пари да отиват по предназначение, те се гушват от лъжливи еколози, както и от ръководството на "Екоравновесие".
Анонимен

2012.04.09 | 17:22

3
След като гледах репортажа по случай, починалият професор, който беше нахапан от помияри, разбрах че тия от Еко равновесие са пълни говна. След като бил нахапан човечеца имало много сигнали от граждани да дойдат и да приберат бездомните псета, което до момента не се е случило, и тия малоумници природозащитниците, обяснили че все още не могат за хванат всички кучета защото като дойдат с колата им и те бягали защото я познавали вече. Колко тъп трябва да си за да не се усетиш какво трябва да се прави в тази ситуация, например да смениш колата. Само заради такива идиоти намразвам все повече кучетата защото няма кой да се справи с проблема. А колкото да местят кучетата от едно място на друго това пък е пълна идиотщина. В тоя бизнес се дават милиони левове, които потъват в джобовете на определни хора! Ако вие не може да ги изловите тогава хората ще се оправят както могат...но на вас няма да ви хареса!
Васко

2012.04.09 | 12:59

2
А Станишев и ервените боклуци ще ги одавим във гьола на Белене
Васко

2012.04.09 | 12:57

1
Изселват бездомните кучета в „Надежда” и „Кремиковци”////////////Като стана дума за КРЕМИКОВЦИ..............Костов и другата пасмина помиари трябва да изселим и да ги храним със НИЩО//////И да стискаме палци до 2 седмици българия да се очисти от най-голямото си ПОЛИТЯГИТЕ..........Бившите комуняги БКП/ДС и тем подобни помиари...............За Доган преди това обмислям публично линчуване със камъни само от хората ,които излъга за тютюна ................Борисов и Цветанов ще ги пратим при наглите,че те по-нахални и от тях

Добави коментар

Водещи новини