Продължават протестите на металурзите в Кърджали

  • 09 април 2012 07:20

  • 544
  • 0
Продължават протестите на металурзите в Кърджали
©

Започва решаваща седмица за съдбата на работниците от ОЦК Кърджали. Възможно е те да получат неизплатените си заплати преди Великден.

Очакванията се базират на финализирането на сделката за „Горубсо-Мадан" със собственика на комбината Валентин Захариев. Ако той спази обещанието си, след като парите от продажбата на мината постъпят, ще се разплати с работниците от комбината в Кърджали.

Работниците обаче не вярват на Захариев и продължават с протестите си. Не са се отказали и от намерението в сряда да ги пренесат в София.

В края на миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков заяви пред металурзите в Кърджали, че до 10 дни или до две седмици ще има яснота за съдбата на ОЦК и новия инвеститор, а заплатите трябва да се изплатят преди Великденските празници.

Трима инвеститори - една българска и две чужди фирми - участват в преговорите с банките и собственика на ОЦК за купуване на дружеството. Ясно е, че интерес към комбината не проявява новият собственик на мините в Мадан Николай Вълканов.

Финансовият министър Симеон Дянков е разпоредил пълни данъчни проверки на фирмите на Валентин Захариев, съпругата и двамата му сина. По първоначални данни дълговете на кредитния милионер надхвърлят известните доскоро 320 милиона и достигат 360 милиона лева.

Последвайте канала на

544 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини