Плевен отделя годишно по около 4 милиона лева за социални услуги в общината

  • 06 май 2020 10:42

  • 485
  • 0
Плевен отделя годишно по около 4 милиона лева за социални услуги в общината
© Novini.bg

Плевен отделя годишно по около 4 милиона лева за социални услуги в общината. Обобщените данни за изминалата 2019 г. показват, че с близо 3 989 000 лева са подкрепени над 1300 граждани, от които между 300 и 400 са били деца. Това съобщи пресцентърът на Общинския съвет като се позова на приетия годишен анализ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

От услугите на Домашния социален патронаж са се възползвали жители на пет населени места - Плевен, Славяново, Бохот, Коиловци и Пелишат. В областния център потребителите на тази услуга средно на месец са почти 400, в Славяново - 40, Бохот - 25, Коиловци - 41, а в Пелишат - 20 възрастни и стари хора.

Два дневни центъра за деца и пълнолетни лица с увреждания са обхванали с услугите си всички 24 населени места на общината. През Дневния център за пълнолетни лица с увреждания средномесечно подкрепа са получили 30 души, а в Центъра за деца с увреждания - 26. Социални услуги са предоставили Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в Плевен с капацитет за 10 места; три центъра за социална рехабилитация и интеграция с 65 деца и 25 младежи и възрастни и шест центъра от семеен тип с 96 деца и младежи.

Безработицата в Плевен достигна близо 8 на сто

В Плевен Кризисен център за жени и деца помага на преживели домашно насилие и жертви на трафик. През миналата година той е оказвал помощ на около шестима души всеки месец. Центърът за обществена подкрепа е предоставял месечно услуга на стотина деца. Домът за стари хора в Бохот е приютил 55 души.

Общинският съвет на Плевен е приел План за социалните услуги до 2021 г. в който се запазват броят и размерът на услугите. Новост ще бъде разкриването на Център за временно настаняване на бездомни лица с 20 места.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини