В Плевен дарители осигуряват безплатно гориво, предпазни маски и дезифектанти

  • 10 април 2020 15:30

  • 454
  • 0
В Плевен дарители осигуряват безплатно гориво, предпазни маски и дезифектанти
© Pixabay

Безплатно гориво за автомобилите на доброволците в Плевен осигури Ромпетрол-България. То е предназначено за доставката на храна и лекарства за самотни възрастни хора в условията на пандемията, съобщават от община Плевен.

Фирмата е предоставила безналична карта за закупуване на гориво /дизел или бензин/ в размер на 500 литра на Община Плевен. Дарение на гориво е направено и на други общини, а разпределението е съгласувано с Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ и е осигурено с подкрепата на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", се посочва в съобщението.

НФСБ в Бургас дари предпазни шлемове и маски за медиците на първа линия

Диагностично-консултативните центрове /ДКЦ/ "II" и "III" в Плевен получиха по 5000 лв. дарение от НЕК - ЕАД. Средствата са предназначени за закупуване на лични предпазни средства за персонала и дезинфектанти.

В условия на усложнена епидемиологична обстановка нашите финансови възможности бяха изчерпани и това дарение ни даде възможност да осигурим защита за пациентите и персонала в структура, която работи на предния фронт в борбата с COVID-19", посочва управителят на ДКЦ "III" д-р Николай Хинков.

Изпратени са благодарствени писма до всички дарители.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини